din tot ce am citit cf noii legi daca ma intorc la serviciu cu 60 de zile inainte sa implineasca copilul 2 ani am dreptul la stimulentul de insertie pana acesta implineste 3 ani.
Intrebarea mea este daca pe aceasta perioada se mai pastreaza clauza din vechea lege prin care beneficiarii stimulentului nu pot fi dati afara si nici pana la 6 luni dupa aceea
OUG 111/2010
art.25
...
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Alin. (3) al art. 25 a fost modificat prin Legea 66/2016 ..... Pana la 01.07.2016 ,legea prevedea durata maxima referitoare la interdictia concedierii (... cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate). Incepand cu 01.07.2016, legiuitorul a introdus un termen fix de 6 luni in ceea ce priveste interdicati concedierii după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
Va multumesc mult pt raspunsurile rapide, dar cred ca nu m-am exprimat eu bine sau poate nu am inteles din raspunsuri.
In legea veche se stipula ca nu poate fi concediata o persoana care ia stimulent de insertie + inca 6 luni dupa.
Concret intrebarea mea este: cf noii legi, daca ma intorc cand copilul are 1 an si 10 luni (deci cu 60 de zile inainte sa implineasca 2 ani) am dreptul la stimulent pt urmatoarele 12 luni,
Care e perioada cat nu pot fi concediata: 6 luni dupa intoarcere sau 12 luni cat iau stimulentul + 6 luni dupa aceea (ca in legea veche)?
Mi-a mai aparut o intrebare: daca in intervalul acesta cat iau stimulent eu schimb firma la care lucrez, noua firma are aceeasi obligatie de a nu ma concedia pe perioada mentionata mai sus (perioada de stimulent + 6 luni dupa incetare)?