avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediere dupa CCC cf noii legi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediere dupa CCC cf noii legi

Buna ziua

din tot ce am citit cf noii legi daca ma intorc la serviciu cu 60 de zile inainte sa implineasca copilul 2 ani am dreptul la stimulentul de insertie pana acesta implineste 3 ani.
Intrebarea mea este daca pe aceasta perioada se mai pastreaza clauza din vechea lege prin care beneficiarii stimulentului nu pot fi dati afara si nici pana la 6 luni dupa aceea

Multumesc
Anca
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:47, 4 Iulie 2016
Da, se pastreaza interdictia de a fi concediata timp de 6 luni dupa revenirea definitiva in unitate.
OUG 111/2010
art.25
...
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

Alin. (3) al art. 25 a fost modificat prin Legea 66/2016 ..... Pana la 01.07.2016 ,legea prevedea durata maxima referitoare la interdictia concedierii (... cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate). Incepand cu 01.07.2016, legiuitorul a introdus un termen fix de 6 luni in ceea ce priveste interdicati concedierii după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
Va multumesc mult pt raspunsurile rapide, dar cred ca nu m-am exprimat eu bine sau poate nu am inteles din raspunsuri.
In legea veche se stipula ca nu poate fi concediata o persoana care ia stimulent de insertie + inca 6 luni dupa.

Concret intrebarea mea este: cf noii legi, daca ma intorc cand copilul are 1 an si 10 luni (deci cu 60 de zile inainte sa implineasca 2 ani) am dreptul la stimulent pt urmatoarele 12 luni,
Care e perioada cat nu pot fi concediata: 6 luni dupa intoarcere sau 12 luni cat iau stimulentul + 6 luni dupa aceea (ca in legea veche)?

Multumesc
Oana
Termenul de 6 luni incepe sa curga de la data cand inceteaza plata stimulentului de insertie.
Multumesc, e totul clar acum!

Mi-a mai aparut o intrebare: daca in intervalul acesta cat iau stimulent eu schimb firma la care lucrez, noua firma are aceeasi obligatie de a nu ma concedia pe perioada mentionata mai sus (perioada de stimulent + 6 luni dupa incetare)?

Alte discuții în legătură

Concedierea in perioada stimulentului de insertie dupa legea intrata in 1.07.2017 Violeta89 Violeta89 Buna ziua, In 30 decembrie anul acesta ma reintorc la locul de munca in stimulent de insertie pana implineste copilul 3 ani,ma reintorc cu 60 de zile mai ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la serviciu dupa concediu crestere copil ElaBocai ElaBocai Buna ziua! Daca ma intorc la serviciu cu minim 60 de zile inainte de inplinirea a 2 ani a copilului, se va acorda stimulent de insertie pana la implinirea ... (vezi toată discuția)
Reîntoarcerea din cic Raluca89eric Raluca89eric Buna ziua! Societatea la care am lucrat până am intrat în CIC,a fost preluată de o alta,iar sediul celei vechi va fi închis după două luni de când mă ... (vezi toată discuția)