Daca am depus cerere de judecare in lipsa ma nmai pot prezenta la unul sau doua termene de judecata, sau nu mai este uata in onsiderare prezenta mea in aitate de reclamant? Mai pot angaja un avocat sa ma reprezinte ?
Paratul nu a depus nici o intampinare si nici nu s-a prezentat la nici un termen, fiind citat prin publicitate. M-am gandit ca nu o sa imi pot lua concediu cate o zi la fiecare termen si - daca partea cealalta nu se prezenta - se putea incheia procesul. Nu ?
Da, dar am mai parit odata asa ca au zis ca nu s-a prezentat nimeni si a trebuit sa platesc jumate din texa de timbru platita prima data ca sa redeschid procesul-la asta ma refeream.
Dacă una dintre părți face cerere de judecare în lipsă, atunci se judecă și în lipsa părții adverse care nu s-a prezentat și nici nu a trimis înscris pentru judecarea în lipsă.
Dacă însă nu se prezintă nici una din părți, și nici nu au cerut prin înscris judecarea în lipsa, se respinge acțiunea pe motiv de neprezentare a părților sau măcar a uneia din părți.