avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dacă am depus cerere de judecare in lipsa, mai pot sa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dacă am depus cerere de judecare in lipsa, mai pot sa ma prezint in instanta sau sa angajez un avocat?

Daca am depus cerere de judecare in lipsa ma nmai pot prezenta la unul sau doua termene de judecata, sau nu mai este uata in onsiderare prezenta mea in aitate de reclamant? Mai pot angaja un avocat sa ma reprezinte ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:41, 4 Iulie 2016
Daca nu va puteti prezenta si nici avocat ptr.reprezentare, puteti solicita judecarea in lipsa conform art.411(1)2.teza a II a NCPC.
Dapix a scris:
Dacă însă nu se prezintă nici una din părți, și nici nu au cerut prin înscris judecarea în lipsa, se respinge acțiunea pe motiv de neprezentare a părților sau măcar a uneia din părți.

Afirmația dvs. este eronată. În situația în care părțile lipsesc și niciuna dintre ele nu a solicitat judecarea cauzei în lipsă, judecătorul va suspenda judecata (art. 411, alin. 1, pct. 2 Cod procedură civilă).
Aveți dreptate, se suspendă judecata, nu se respinge acțiunea cum am afirmat eu din memorie, fără să citez exact din art. 411 NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar suspendat conform art. 411 ncpc Adycristina Adycristina Daca la un dosar civil la rubrica Solutia pe scurt scrie Suspendat 411 ncpc ce inseamna si ce trebuie facut si daca se judeca (vezi toată discuția)
Prezenta la judecatorie olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Am depus in decembrie 2015 o contestatie la executare. Am primit acum cateva zile o citatie in care sunt chemat sa ma prezint la judecata pe data ... (vezi toată discuția)
Cerere din partea ambelor parti de judecare in lipsa- suspendare cauza? adema1980 adema1980 Buna ziua, Daca atat reclamantul cat si paratul, prin intampinare, cer judecarea in lipsa, atunci se suspenda procesul ? Art 411 NCPC se interpreteaza in ... (vezi toată discuția)