avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Impozitare retroactiva dupa 18 ani
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Impozitare retroactiva dupa 18 ani

BUNA SEARA!

Detin o casa de vacanta construita din 1997,prin extindere casa batrineasca.
La vremea respectiva am depus toate actele cerute,si am platit an de an impozitul comunicat de primarie..Acum o luna cind am fost sa platesc impozitul,am aflat din pura intimplare ca plateam un impozit ptr.120 mp.de cladire.Cladirea este mai mare ca amprenta la sol,si am solicitat intrarea in legalitate,desi inspectorii fiscali ma convingeau s-o las asa.
Dupa aprox.3 saptamini,au venit de la primarie 2 inspectori care au masurat casa,si au constata ca amprenta era de 240 mp..
Ptr.acest lucru am fost impozitata pe 5 ani din urma+accesoriile respective,cu suma de 3500lei
Am spus ca nu mi se pare normal,sa platesc,dar au motivat ca asa am declarat eu??!!Am cerut sa-mi arate care sunt actele la care se refera,dar au mentionat ca nu mai au asa ceva!...deci nici un act doveditor.!
La vremea respectiva stiu ca am depus avizul de urbanism,de constructie...
Acestea nu puteau constitui baza de impozitare?..Acum am aratat aceste acte,dar nu mi-au zis nimic,ci doar m-au impozitat pe 5 ani,si cu majorari.
-Cum pot dovedi ca am dreptate ?..a cui este vina?Controlul a venit la sesizarea mea,dar mi-au intocmit PV de vizita inopinanta,si nedeclarare suprafata corecta!!!
- din suma respectiva 1/2 sunt majorari
-timp de 18ani ani ,primaria nu a avut sarcina sa verifice,legalitatea actelor pe care le-am depus?...chiar daca au fost gresite?
-care a fost responsabilitatea lor?
-cum am fost trecuta pe rol,si cine a trecut suma de impozitare,ca doar nu eu mi-am calculat-o
-Mi se pare ciudat ca nu-mi cer nici un act,si nici ei nu-mi arata nimic...au trecut direct la impozitare,fara sa ma consulte cu nimic,si mint in actele de constatare,precum ca ei au facut controlul din proprie initiativa( specificind ca pentru un eventual control sa fie acoperiti)...pe mine cine ma acopera?
Ce ar trebui sa fac???

Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Oug 200/2008,tva 5% ili47 ili47 \"prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 200/2008, cota redusa de 5% se aplica asupra bazei de impozitare pentru livrarea locuintelor, inclusiv a terenului ... (vezi toată discuția)
Constructie balcon la parterul unui bloc GeoDra GeoDra Buna ziua, dupa mai mult de 60 de zile, Primaria Bragadiru mi-a refuzat eliberarea unei autorizatii de construire balcon, sub unul existent. Am avut Acordul ... (vezi toată discuția)
Avizul de inspectie fiscala ezeuctpc ezeuctpc Fara un aviz de inspectie fiscala emis in scris inainte catre asociatia de proprietari, presedintele primeste o invitatie in care se spune ca trebuie sa se ... (vezi toată discuția)