avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinerea cetateniei romane de catre un cetatean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinerea cetateniei romane de catre un cetatean britanic

Sunt cetatean roman casatorita cu un cetatean britanic din Octombrie 2011. Avem un apartament proprietate personala in Romania (unde sotul meu a locuit timp de cateva luni pe an in ultimii 5 ani) - insa pana acum sotul meu nu a cerut eliberarea unui certificat de inregistrare a rezidentei pe teritoriul Romaniei.

Sotul meu invata limba romana.

Am vrea ca sotul meu sa obtina cetatenia romana.

Va rugam sa ne indrumati care este procedura pe care ar trebui sa o urmam, avand in vedere ca sotul meu este cetatean UE.

Ar trebui ca sotul meu sa aiba resedinta oficiala in Romania timp de 2 ani si jumatate inainte de a putea depune o cerere pentru acordarea cetateniei romane? Prin ce acte s-ar putea face dovada resedintei in Romania?

De asemenea, cum sunt testate cunostintele de limba romana in vedere obtinerii cetateniei? Exista cumva vreun ghid care ar indica nivelul de cunostinte necesare- de ex. un compendiu de teste care au folosite anterior - ca exemple/exercitii.

Multumim anticipat pentru ajutor.

Cel mai recent răspuns: foarteoptimist , utilizator 12:04, 4 Iulie 2016
Superb! Multumesc din suflet pentru informatiile trimise!
Cele mai bune urari si recunostinta pentru ajutorul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie italia divort in romania ContSters253612 ContSters253612 Casatorie efectuata in Italia , minor rezultat din casatorie , fara domiciliul al cetateanului italian in Ro. Casatoria inregistrata in Romania cu rezidenta in ... (vezi toată discuția)
Strãin cãsãtorit cu romanca - obtinere cetatenie romana kouliscon kouliscon Stie cineva dacă acum că i-am căsătorit cu o româncă, dacă pot sa iau Naționalitate român? sau care este procedura de a obține ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei romane prin casatorie kpas2005 kpas2005 in cazul cetatenilor moldoveni ,casatoriti cu cetateni romani ,care isi pastreaza domiciliul in republica molvova, cat timp dureaza obtinerea cetateniei ... (vezi toată discuția)