avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trecere de la CCP de 1 an la CCP de 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trecere de la CCP de 1 an la CCP de 2 ani

Buna ziua, dupa noua lege cei care se afla in concediu de crestere copil pana la 1 an pot trece la 2 ani. Intrebarea este: trebuie depuse aceleasi acte ca atunci cand au fost depuse pentru 1 an, si care ar fi data limita de depunere a cererii de prelungire impreuna cu actele insotitoare, inainte cu minim 30 de zile inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului daca am inteles bine?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:15, 4 Iulie 2016
1. acte trebuie completata si depus modelul de "Cerere pentru prelungireaea/reluarea concediului de crestere a copilului si plata indemnizatiei lunare" impreuna cu noua decizie de la locul de munca din care sa reiese ca vi se prelungeste suspendarea CIM pana la implinirea varsteicopilulu de 2 ani. Aceste acte pot fi depuse atat personal cat si prin fax ori e-mail.
2. termenul de depunere : incepand cu 1 iulie 2016 - pana pe 1 august 2016 plata indemnizatiei modificandu-se inclusiv pe luna iulie ( conform noilor reglementari) Dupa aceasta data modificarea cuantumului indemnizatiei se va face incepand cu data depunerii cererii.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
mamalui matei, utilizator
Multumesc frumos.
deci daca am inteles bine, trebuie sa depun cererea de prelungire pana pe 1 august anul acesta daca vreau ca ptr luna iulie 2016 sa beneficiez de indemnizatia conform legii date incepand cu 1 iulie.dar in conditiile in care valoarea indemnizatiei nu se modifica prin aplicarea acestei noi legi ,cand pot depune cererea de prelungire cel mai tarziu?data nasterii copilului este 24 febr 2016, iar data de la care beneficiez de indemnizatie este 9 mai 2016.
Termenul maxim de depunere a cererii de prelungire a CCC de la 1 an la 2 ani este 1 august 2016 (inclusiv)asa cum vi s-a raspuns mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de cresterea copilului cliviaus10 cliviaus10 Sunt mama unui copil de un an si sase luni. Am revenit la munca cu cateva zile inainte de a implini copilul un an. Sunt in perioada in care dispun de ... (vezi toată discuția)
Legea cic 1 iulie aka_iunia aka_iunia Buna ziua. Copilul meu are 1 an si 3 luni. Am stat in CIC pana la 11 luni, adica pana in mai 2016. Sotul meu a stat si el o luna. Eu beneficiez acum de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil claudia03 claudia03 Buna seara, Referitor la indemnizatia crestere copil ma aflu in urmatoarea situatie: am obtinut venituri salariale in ultimele 12 luni anterioare nasterii ... (vezi toată discuția)