avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Dupa noile modificari privind indemnizatia de crestere a copilului, prin venituri independente impozitabile care se pot lua in calcul la stabilirea indemnizatiei se poate lua in calcul si veniturile obtinutedin vanzari de apartamente supuse impozitului pe venit?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 12 Iulie 2016

Veniturile obtinute din vanzarea unui imobil nu se ia in considerare la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru CCC.
Multumesc pentru raspuns, dar indemnizatia de consilier local poate fi luata in calcul?
1. Din Ordinul MM 1474/2011:

Situatie:
Premiile anuale aferente anului precedent, ajutorul de naştere ori indemnizaţia de şedinţă încasată de consilierii locali în perioada concediului pentru creşterea copilului sunt sau nu venituri rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi profesionale, prin urmare pot conduce ori nu la suspendarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

Solutie:
Sumele încasate ca premii anuale aferente anului precedent, ajutorul de naştere sau indemnizaţia de şedinţă încasată de consilierii locali în perioada concediului pentru creşterea copilului nu sunt venituri rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi profesionale, prin urmare nu pot conduce la suspendarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

2. Deci daca indemnizatia consilierilor locali nu este un venit profesional (rezultat din desfăşurarea efectivă a unei activităţi profesionale) atunci se deduce ca nici nu poate fi avuta in vedere la calcularea indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).
zzzionut a scris:

.... indemnizatia de consilier local poate fi luata in calcul?


Parerea mea este sa intrebati la ANPIS, [ link extern ] /

Codul Fiscal - Legea 227/2015 - prevede :
art.76

...
(2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică și următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:

a) indemnizațiile din activități desfășurate ca urmare a unei funcții de demnitate publică, stabilite potrivit legii;
....


OUG 111/2010
art.3
(1) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, din activităţi independente şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 67, art. 76 alin. (1) şi (2) şi art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc vs venituri chirie lili_l19 lili_l19 Buna ziua! Am un apartament cu 2 camere achizitionat prin Prima Casa, pentru care platesc rate pentru urmatorii 25 de ani. Doresc sa inchiriez acest apartament ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor OanaMihaelaArvantidis OanaMihaelaArvantidis Buna ziua! As dori sa stiu cu cat se impoziteaza drepturile de autor si daca acestea se iau in calcul pentru indemnizatia de crestere copil. Multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Venituri realizate in aceeasi perioada in care se beneficieaza si de indemnizatia pentru cresterea copilului melcsy melcsy daca in anul 2011 a beneficiat de indemnizatie de sedinta avand calitatea de consilier local contravine legii sau nu? indemnizatia acesata nu este supusa ... (vezi toată discuția)