avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi de autor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi de autor

Buna ziua!
As dori sa stiu cu cat se impoziteaza drepturile de autor si daca acestea se iau in calcul pentru indemnizatia de crestere copil.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: OanaMihaelaArvantidis , utilizator 07:23, 12 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În sensul prevederilor OUG 111/2010, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, din activităţi independente şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 67, art. 76 alin. (1) şi (2) şi art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.

Veniturile din activităţi independente cuprind şi veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activităţi adiacente.

In speta, veniturile din drepturile de autor se iau in considerare la calculul indemnizatiei pentru CCC.

Veniturile care se iau în considerare pentru stabilirea nivelului indemnizaţiei pentru creşterea copilului reprezintă, suma rezultată după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activităţi independente determinat în condiţiile legii.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri alte surse (contract civil) luate in calcul la indemnizatia crestere copil? MiGri MiGri Buna ziua! Sunt angajata cu norma de 2 ore si am si un contract de prestari servicii cu o firma (un fel de contract civil, fara caracter de continuitate). ... (vezi toată discuția)
Venituri eligibile pentru indemnizație creștere copil Loredanamutu Loredanamutu Buna ziua, Va rog sa ma ajutați cu o îndrumare in urmatoarea situație. Sunt insărcinată si voi naște in Octombrie 2018. Din Octombrie 2016 singurele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o întrebare pot sa intru in concediu de creștere ... Socaciu Roxana Socaciu Roxana Buna ziua am o întrebare pot sa intru in concediu de creștere a copilului dacă închei un contract de colaborare cu o firma eu fiind persoana fizica (vezi toată discuția)