avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutorul social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutorul social

As vrea sa stiu daca ajutorul social se ia in calcul ( ca venit realizat ) la stabilirea alocatiei de sustinere monoparentala!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 19:55, 18 August 2009
Conform OUG 105/2003,
Art. 16. - (1) La stabilirea veniturilor pe baza cărora se acordă alocaţia familială complementară şi alocaţia de susţinere se iau în considerare toate veniturile pe care membrii familiei la realizează, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări pentru şomaj, obligaţii legale de întreţinere, indemnizaţii cu caracter permanent, precum şi alte creanţe legale.
In plus, aceeasi OUG prevede:
Art. 4. - Pentru familiile prevăzute la art. 1, care sunt beneficiare de ajutor social în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, cuantumul alocaţiei familiale complementare prevăzut la art. 3 se majorează cu 25%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru familia monoparentala pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Am un baiat student anul V la medicina loc cu taxa .Primeste pensia de urmas in cuantum de 350 ron.Venitul meu net era in luna martie de 340 ron ... (vezi toată discuția)
Alocatie monoparentala barbie_86 barbie_86 am divortat de curand,nu am loc de munca...deci nu am nici un venit,fostulk sot refuza sa imi dea pensia alimentara pe motiv ca nu are baniX-(....sunt ... (vezi toată discuția)
Ajutoare de la stat pentru familii monoparentale florin_io florin_io Care sunt drepturile unei astfel de familii, unde sotul a murit. Au ramas sotia si 2 copii(de 5 si 1 an). Durata casniciei a fost sub 10 ani. (vezi toată discuția)