avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cum calculez consumul pentru un autoturism mic,pt ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cum calculez consumul pentru un autoturism mic,pt interes de lucru?

Buna ziua.Am facut un contract de comodat intre mine ca posesor a unui autoturism Ford Focus si P.F.A -ul meu,pt a putea trece la cheltuieli combustibilul.
Cualculez consumul?Cel dat de fabricant este acesta Urban 8.8 litri / 100 km, Extra Urban 5.4 litri / 100 km,Mixt 6.6 litri / 100 km....In realitate in oras imi ia 10 l,iar afara 7.5....Trebuie trecut consumul dat de fabricant s-au consumul real?
As dori sa ma mai interesez ca cheltuieli se poate deduce 50% sau 100 % daca folosesc autoturismul pentru prestari servici?
Cel mai recent răspuns: stelian_1981 , utilizator 16:11, 4 Iulie 2016
Buna ziua,

Cheltuielile de care vorbiti sunt integral deductibile pentru situatiile in care vehiculele respective se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgenta, servicii de paza si protectie si servicii de curierat;
2. vehiculele utilizate de agentii de vanzari si de achizitii;
3. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru serviciile de taximetrie;
4. vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru inchirierea catre alte persoane sau pentru instruire de catre scolile de soferi;
5. vehiculele utilizate ca marfuri in scop comercial.

Justificarea utilizarii vehiculelor doar in scopul desfasurarii activitatii economice, in sensul acordarii deductibilitatii integrale la calculul profitului impozabil, se efectueaza pe baza documentelor justificative si prin intocmirea foii de parcurs care trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele informatii:

- categoria de vehicul utilizat,
- scopul si locul deplasarii,
- kilometrii parcursi,
- norma proprie de consum carburant pe kilometru parcurs

In plus, daca autoturismul nu este folosit exclusiv pentru desfasurarea de activitati economice aceste cheltuieli se deduc doar 50% si nu mai e necesara intocmirea foii de parcurs.

Spor in afaceri,
Echipa Reinvent Consulting
multumesc mult pentru raspunsul acordat,inseamna ca la mine se poate deduce 50%,iar consumul in calculez cu cel mixt dat de producator?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli combustibil pfa birta birta pentru a deduce combustibilul de 50 % la un cabinet de avocatura, autoturismul apartine cabinetului, trebuiesc intocmite foi de parcurs? este vorba de ... (vezi toată discuția)
Contract comodat masina ipm75 ipm75 Buna ziua, Am un SRL nou infiintat si m-ar interesa un raspuns la urmatoarea problema, dpdv legal. Mama mea, detine printr-un CMI un autoturism cumparat ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa Derulator Derulator Buna dimineata, In cazul unei PFA, se pot inregistra in jurnalul de incasari si plati cheltuielile pentru RCA, CASCO, revizii programate si combustibil ... (vezi toată discuția)