avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cheltuieli de judecata

buna seara,
ma judec cu o primarie pentru ca nu mi-a dat un raspuns in termen. am cerut in actiune cheltuieli de judecata. in intampinarea lor au solicitat si ei de la mine cheltuieli de judecata. cum sa ma apar???pt. ca eu am fost nedreptatita prin faptul ca nu mi-au raspuns in termenul legal.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:54, 5 Iulie 2016
Plătește cheltuielile de judecată cel care pierde procesul. Dacă veți pierde procesul, veți plăti dumneavoastră cheltuielile de judecată cerute de primărie. Iar dacă veți câștiga procesul, atunci primăria va fi obligată să vă plătească cheltuielile de judecată ale dumneavoastră.
Cea mai bună apărare este atacul. Adică trebuie să vă judecați foarte bine, cu probe concludente reprezentând înscrisuri, ca să convingeți instanța că aveți dreptate.

Primăria a cerut să-i plătiți cheltuieli de judecată, în speranța că va câștiga. Instituția are jurist care o reprezintă, și îi apără interesele în această cauză.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2016
Dapix, utilizator
Conform art.453(1)NCPC"Partea care pierde procesul va fi obligata ,la cererea partii care a castigat,sa ii plateasca acesteia cheltuieli de judecata."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare tardiva prepeleac prepeleac Daca intimatul depune intampinare dupa termenul limita stabilit de instanta si cere cheltuieli de judecata (onorariu avocat) pt ca avocatul i-a intocmit acea ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez taxa de timbru? SimonaMII SimonaMII Am câștigat în instanță un proces cu recuperatorii de creanțe (respectiv Kruk).Am înțeles că taxa de timbru plătită îmi v a fi returnata...Pot afla ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,vreau să deschid un proces împotriva angajatorului ... mitabiciclista mitabiciclista Bună ziua,cineva vrea sa deschida un proces împotriva angajatorului care nu a plătit o zi de concediu de odihnă neafectat,după ce încetat CIM prin ... (vezi toată discuția)