avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firma SRL costuri (taxe si impozite catre stat)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firma SRL costuri (taxe si impozite catre stat)

Buna seara,
Deoarece m-ati ajutat foarte mult la fiecare intrebare publicata am nevoie de un raspuns si la urmatoarea situatie.
Voi deschide un SRL care va avea pentru inceput 0 angajati doar eu administrator o sa fiu.
Imediat ce imi deschid firma trebuie sa-mi iau un contabil chiar daca eu nu voi face incasari in primele zile sau luni in functie de cand voi avea clienti?
Cam cat este costul pt taxele care se platesc la stat? (am inteles ca pensie+sanata sunt obligat sa platesc) iar cartea de munca nu.
Un contabil cat mi-ar lua pentru aceasta mica firma care se va ocupa cu servicii web?
Repet trebe de la inceput sa-mi iau contabil?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:50, 5 Iulie 2016
Nu este obligatoriu sa aveti angajati. Administratorul societatii poate sa nu fie angajat. Cotabil eu zic ca aveti nevoie. Chiar daca va faceti singur dosarul contabil tot aveti nevoie de semnatura si stampila. Legat de cheltuieli: cel mai bine contactati cativa contabili si vedeti ce sume va comunica si ce servicii ofera in cadrul acestor sume.
Pentru ca doriti sa desfasurati activitatea pe un srl incepand din 2016, daca la 31 decembrie 2016 veti avea profit, in 2017 veti putea scoate profitul din anul precedent ca dividende, veti plati pentru asta impozitul pe dividende si contributie la sanatate in anumite conditii. Daca nu aveti profit si nu scoateti dividende, nu platiti.
In timpul anului 2016 veti plati trimestrial impozitul pe venitul microintreprinderii de 3% aplicat la veniturile srl si tot atunci veti depune si dclaratia 100 la finante.
Contabil autorizat va va trebui obligatoriu doar la completarea si semnarea bilantului anual al srl.
Contributie la sanatate si pensie in timpul anului veti plati ca persoana fizica si nu are legatura cu faptul ca veti obtine sau nu venituri din srl. Sunt alte reglementari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avantaje si dezavantaje pfa, ii sau srl GabriB GabriB Buna ziua, Ma puteti ajuta care sunt avantajele si dezavantajele infiintarii unui PFA, II sau SRL. Vreau sa prestez servicii de protectia muncii, a ... (vezi toată discuția)
Pfa si angajat la un srl Crista11 Crista11 Buna ziua! Sunt angajata la un SRL cu norma intreaga si perioada nedeterminata. Vreau sa-mi deschid o firma de prestari servicii, dar sa raman angajata in ... (vezi toată discuția)
Taxe la o srl microintreprindere fara angajati kocsisn kocsisn Daca lucrez la o firma cu norma intreaga si pe langa vreau sa imi deschid un MicroSRL ce taxe si impozite trebuie sa platesc la stat? (CAS,CASS, ETC) cu 0 ... (vezi toată discuția)