avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Avantaje si dezavantaje PFA, II sau SRL
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Avantaje si dezavantaje PFA, II sau SRL

Buna ziua,

Ma puteti ajuta care sunt avantajele si dezavantajele infiintarii unui PFA, II sau SRL. Vreau sa prestez servicii de protectia muncii, a mediului, prevenirea si stingerea incendiilor/situatii de urgenta.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 23:16, 20 Martie 2019
Un srl este cel mai indicat.
De ce este cel mai indicat un SRL? Acesta presupune sa fiu angajat pe SRL + contabila pe cand celelalte doua forme nu au aceste obligatii (am venituri platesc, nu am venituri nu platesc la stat).
Sau mai sunt si alte impozite de care nu stiu?
Aceasta nu presupune sa fiti angajat pe SRL. Pentru ca va fi srl platitoare de impozit pe venitul microintreprinderii 3%, acest impozit se plateste trimestrial doar daca ati inregistrat venituri (chiar daca nu au fost incasate facturile).
Daca in anul curent aveti profit pe firma, anul urmator cand veti dori sa scoateti profitul ca dividende, va trebui ca sa platiti pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care ati incasat banii, si impozitul pe venitul din dividende.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii la stat srl sau pfa consultanta hr gbrlcostache gbrlcostache Sunt angajata la privat in domeniul HR.Doresc sa stiu ce alta forma de organizare m-ar avantaja, daca nu as mai fi angajata si as avea SRL sau PFA, sau ce mai ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala,intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata crocolina3 crocolina3 Buna seara,imi puteti spune si mie ce este mai bine din punct de vedere fiscal sa infiintez, un SRL,Intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata? ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli are un s.r.l.? Horaangi Horaangi As vrea sa stiu la ce cheltuieli lunare,trimestriale si anuale sa ma astept la infiintarea unui S.R.L.,neplatitor de T.V.A. si care ar ajunge sa fie platitor ... (vezi toată discuția)