Buna seara. In dorinta unui sfat autorizat ,apelez la d-voastra .Cu ceva timp in urma (10 zile ),am facut o reclamatie impotriva patronului (la care lucrez de un an ,fara forme legale)la I T M.. Reclamatia are ca subiect ,amanarea angajarii cu forme legale si refuzul de a-mi platii ,zilele de concediu ,dupa ce mi-am exprimat dorinta de a pleca de la el . In urma unor discutii am ajuns la un consens cu patronul . Intrebarea este daca mai pot sa imi retrag plangerea facuta catre inspectoratul muncii?. Va multumesc pentru intelegere.
Munca fara forme legale se pedepseste conform legii.
In general, Dumneavoastra va puteti retrage orice plangere, dar nu stiu daca ITM, dupa ce va retrageti plangerea, nu va continua investigatiile pentru a vedea neregulile din firma, avand in vedere faptul ca ei angajeaza oameni fara contract de munca!
@doinitahartagan
Din pacate faptul ca dvs va retrageti plangerea nu il scuteste pe angajator de un control al ITM, mai ales ca vorba de munca fara CIM.
Pe viitor nu va grabiti sa depuneti sesizari la organele de stat. Incercati o solutionare amiabila cu angajatorul, direct sau prin intermediul unui mediator.
Retragere plangere
dan@ela
Buna seara,
In cazul in care imi retrag plangerea de la sectie, ii mai pot actiona in judecata pentru despagubiri pe cei care m-au vatamat si din cauza ... (vezi toată discuția)