avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Persoanele cu grad de handicap mediu sunt scutite de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Persoanele cu grad de handicap mediu sunt scutite de impozit pe salariu?

Buna ziua!

Angajatii cu grad de handicap mediu sau usor beneficiaza de scutirea impozitului pe salariu sau doar gradele accentuat sau grav?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:16, 11 Ianuarie 2022
Dumneavoastră primiți salariul net iar in contract 1500 lei este brut
Din brut vi se scad numai contributiile sociale - c.a.s., c.a.s.s, somaj.
Buna, eu am certificat cu grad de handicap accentuat iar din impozitul pe salariu care din ce am inteles eu mi se cuvine mie, mi se da jumatate iar explicatia firmei la care sunt angajata a fost "daca iti dam tot impozitul noi trebuie sa platim impozit pt banii aia, asa iti dam jumatate si ai si tu si firma de castigat". Practic se poate sa se plateasca impozit pe impozit? Ca eu asta inteleg din spusele lor.. simt ca nu e corect si ca isi bat joc de necazul omului..
Multumesc
Nu este corect ... puteti sesiza ANAF-ul.
Bună ziua


laritzu a scris:

Dumneavoastră primiți salariul net iar in contract 1500 lei este brut

Alte discuții în legătură

Drepturi persoane cu handicap laur2013 laur2013 Buna ziua, Daca o persoana detine un certificat de incadrare intr-un grad de handicap si in acest timp sa angajat, aceasta mai plateste CAS si impozit pe ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit pe salariu anizi1962 anizi1962 O persoana cu handicap locomotor grad III, amputatie 2/3 gamba se incadreaza la scutire de plata a impozitului pe salariu? (vezi toată discuția)
Scutire impozit salariu bliana bliana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am inteles ca persoanele salariate care detin un certificat de handicap sunt scutite de plata impozitului pe ... (vezi toată discuția)