avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retineri din salar pentru studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retineri din salar pentru studii

pentru luna iunie cand sunt examene/licente trebuie sa efectuate retineri din salariul parintelui?
iar daca peste 2 luni se inscrie la master, retinerile se fac si in aceste 2 luni sau doar din luna cand face dovada ca a intrat la master?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:08, 5 Iulie 2016
sa inteleg ca angajatorul v-a retinut din salariu pentru ca aveti un copil care si-a sustinut licenta?
Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca concediul de studii fara plata in invatamant (conform legii, 90 de zile calendaristice) diminueaza concediul de odihna.

Va multumesc anticipat.
da, a retinut si pentru luna iunie.
ma intereseaza daca pentru iulie - august se va retine intrucat nu stiu daca studiile vor continua
@ elenamuresan26

CFP afecteaza - diminueaza - durata concediului de odihna

@ maria-s

Nu exista pentru ce ati postat dvs., retineri din salariu . Poate va referiti la calculul deducerii personale in situatia descrisa de dvs.
La data la care mi-am depus cererea pentru cele 90 de zile calendaristice de concediu de studii fara plata (conform Art 31 alin 2), am depasit concediul de odihna aferent celor 4 luni din an cu 3 zile. (28:12 luni x luna aprilie - eu am efectuat pana la finalul lunii aprilie 13 zile din 28 cate am dreptul anual). Cele 90 de zile expira prin luna septembrie. Nedumerirea mea este: de ce am platit acele zile de concediu? Pentru ca nu am CIM incheiat, sunt doar in concediu de studii. Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2016
ContSters322298, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediul medical diminueaza zilele de concediu de odihna aferente aceluiasi an ciovica ciovica Daca in ultimele 12 luni (in acest interval fiind cuprinsa perioada noiembrie 2008-decembrie 2009) salariatul a avut 90 zile concediu medical si a efectuat ... (vezi toată discuția)
Influentarea concediului de odihna prin concediul fara plata marcelilie marcelilie Conform contractului meu de munca: "Durata concediului anual de odihna este de 21 zile lucratoare, in raport cu durata muncii (norma intreaga, fractiune de ... (vezi toată discuția)
Concediu cospyn cospyn \\"Sunt incadrata pe post din septembrie 2013, pe perioada determinata ( am obtinut postul in urma participarii la concurs, insa nu am definitivatul). In ... (vezi toată discuția)