avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare temei neacordare tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare temei neacordare tichete de masa

Am o prietena care lucreaza la o confectie astazi au avut un fel de sedinta si unde au spus daca Sambata nu merg la lucru o sa opresca din bonuri de masa 5 bucati, asa ceva e legal sau exista ,in codul muncii vreun articol care se refera la asa ceva.:O
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 23:49, 6 Iulie 2016
Tichetele de masa se acorda pentru fiecare zi de lucru efectuata, chiar daca aceasta este in weekend sau sarbatori legale. Nu este legal sa va taie tichetele...eventual va ia unul, pentru ziua nelucrata.
Multumesc.
Nu exista nici o lege care sa OBLIGE la acordarea tichetelor de masa. Este la latitudinea proprietarului cate va da in limita a 1/zi muncita. Doar daca este trecut in contractul de munca puteti sa ... dar banuiesc ca nu.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2016
GermanAlex, utilizator
Domnule avocat, eu stiu ca tichetele de masa nu sunt obligatorii, adica angajatorul, daca vrea, poate sa nu acorde nici macar 1 tichet! Gresesc?
Faza cu 'daca nu vi ,nu-ti dau' e santaj si nu se incadreaza in legislatia muncii ci in penal . Problema e cu dovezile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical neplătit corespunzător adina0423 adina0423 Buna tuturor. Am fost internată în spital cu copiii acum ceva timp și deși am avut 12 zile de concediu medical , am fost plătită doar pentru 10( au fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua daca ai o absență nemotivată are voie angajatorul ... Dianadia12 Dianadia12 Buna ziua Daca ai o absență nemotivată are voie angajatorul să îți taie 5 bonuri de masa? (vezi toată discuția)
Acordarea tichetelor de masa in cazul recuperarii orelor suplimentare (lucrate in week-end sau sarbatori legale) andrea_u andrea_u Buna seara, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu acordarea bonurilor de masa. Norma 8 ore/zi - 5 zile pe saptamana sambata/duminica liber De ex eu ... (vezi toată discuția)