Buna ziua,
Va aduc la cunostinta o problema cu care ma confrunt de aproape 2 ani, de cand sunt Presedintele unei Asociatii de Proprietari, si pentru care va cer sfatul si ajutorul in acelasi timp.
In una din scarile condominiului Primaria detine in proprietate un apartament pe care l-a inchiriat unei familii. Desi nu avea dreptul, chiriasa a fost numita in functia de cenzor a Asociatiei. In 2001 a fost verificata activitatea Asociatiei de catre reprezentanti ai Primariei, Fiscului si Politiei Economice in urma mai multor sesizari. Urmare a verificarii au fost stabilite culpe si sanctiuni(pana la delapidare) membrilor conducerii printre care si revocarea respectivei chiriase. Din momentul numirii unui nou administrator aceasta a declarat public ca nu mai plateste un leu Asociatiei si nu se lasa pana nu da orice administrator afara, promisiuni pe care dealtfel si le tine si in ziua de azi!
In 2005 Asociatia i-a intentat proces pentru sumele datorate, prescriindu-i-se cu aceast ocazie sumele mai vechi de 3 ani. Dar si asa suma restanta a ramas la o valoare considerabila. Problema la momentul actionarii in judecata a fost ca s-a cerut doar valoarea restantei+penalitatile pana la data depunerii actiunii si nu pana la data achitarii integrale, motiv pentru care am intentat un alt proces pentru diferenta, de data aceasta "asa cum trebuie".
In noiembrie 2007 Asociatia a castigat primul proces obtinand o hotarare definitiva si irevocabila prin care s-a obtinut plata restantei+penalizari(suma fixa), plata cheltuielilor de judecata si, cel mai important, rezilierea contractului de inchiriere cu Primaria! In calitate de Presedinte am pus in aplicare respectiva hotarare cu ajutorul unui executor si am evacuat apartamentul pe cheltuiala Asociatiei. Dar in acelasi timp Primaria i-a prelungit contractul de inchiriere cu inca un an(2008) desi obtinusem rezilierea contractului(in nov. 2007) pe motiv ca ea(Primaria) nu a fost instiintatata de catre Executor ca se face executarea(desi acesta avea dovada instiintarii)! Dupa evacuare respectiva familie(fosta) chiriasa a reintrat abuziv in apartament. In calitate de creditor am chemat Politia si i-am (re)evacuat, de 2 ori, facandu-le in acelasi timp si plangere penala pentru violare de domiciliu si intrare prin efractie. Plangerea penala ne-a fost respinsa de Procuror pe motiv de "lipsa de calitate procesuala", considerand ca nu noi, Asociatia, eram indreptatiti sa facem aceasta plangere ci Primaria in calitate de proprietar.
Intre timp aceasta a achitat ~80% din ceea ce prevede hotararea definitiva dar sta in continuare clandestin in acelasi apartament, fara sa plateasca un leu de aproape 2 ani!
Am luat legatura din nou cu executorul pentru a reface evacuarea dar mi-a spus ca evacuarea se face o singura data iar Primaria taraganeaza de la o luna la alta, din momentul evacuarii, sa ne acorde sprijinul in aduce la indeplinire total respectiva hotarare.
Intrebarile la care va solicit sfatul si ajutorul sunt:
1 - Nu se poate face din nou evacuarea daca Asociatia nu a incasat intreaga valoare din hotararea instantei?
2 - Cum putem constrange Primaria sa-si dea concursul, pe cale ierarhica?(precizez ca am facut zeci de sesizari catre Directia de Adm. Locuinte, atat scrise cat si telefonic)
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns:
Presedintele , utilizator
16:12, 18 August 2009