avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de Testament cu Legatara Universala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de Testament cu Legatara Universala

Buna ziua,
Am cateva nelamuri si as avea nevoie de cateva raspunsuri.
Fratele meu, care nu are mostenitori legali are un Act de Testament cu legatara universala comform art. 888 Cod Civil, incheiat anterior decesului sotiei sale (cumnata mea).
Intrebarea mea este: poate inchia un act de vanzare-cumparare pe numele meu tinand cont de faptul ca detine acest act semnat in fata unui notar?
Este nevoie sa faca succesiunea dupa moartea cumnatei mele?
Precizez faptul ca nu exista copii rezultati in urma casatoriei celor doi, iar decesul cumnatei a intervenit in urma cu trei ani.
Daca succesiunea nu se face si intervine decesul fratelui meu fara a inchia nici un alt act, cine crepturi legale asupra bunurilor tinand cont de faptul ca sotia decedata are un frate vitreg iar proprietarul inca in viata mai are doi frati(inclusiv eu)?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 09:49, 6 Iulie 2016
Testamentul este revocabil oricand. Deci poate sa nu mai tina cont de el.
Face succesiunea dupa sotie, la care va veni si fratele dansei. O parte ia sotul supravietuitor, o parte fratele.
Partea fratelui dvs poate sa v-o doneze.
Nu face aceste demersuri, dupa moartea acestuia, trebuie sa faceti dvs impreuna cu cei interesati 2 succesiuni, dupa sotia fratelui si dupa fratele dvs. In acest ultim caz, va mosteni si celalalt frate al dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune forucocolina forucocolina Buna ziua, am avut o matusa care a decedata in urma cu 3 ani, a fost casatorita insa sotul a decedat, in urma lui lasand matusi un testament prin care lasa ... (vezi toată discuția)
Mostenire simionbudeanu simionbudeanu tatal vitreg a decedat anul trecut,si m-a lasat legatar universal fara descendenti,deasemeni i-a lasat mamei mele,legatar cu titlu particular,comform art 899 ... (vezi toată discuția)
Legalitate certificat de mostenitor Lilic68 Lilic68 Mama mea a avut un frate care a murit in anul 2005. Precizez ca parintii lor sunt decedati din anul 1996 iar fratele mamei nu avut copii. Dupa decesul ... (vezi toată discuția)