avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Momentan sunt in concediul de ingrijire copil pana la 2 ani si am contractul de munca suspendat. Doresc sa-mi fac o angajare la o alta firma pe timp determinat, dar sa-mi pastrez locul de munca acolo unde am contract suspendat.
Pot avea contract suspendat la o firma (din motive de concediu ingrijire copil) si activ la alta?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:59, 6 Iulie 2016
Da, puteti face asa ceva .

Atentie :
OUG 111/2010
art.16
.....
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
....
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).

In speta, pe durata CCC nu puteti realiza venituri supuse impozitului pe venit mai mari de 3189 lei pe an calendaristic.
Multumesc de raspuns. Oare de ce persoana de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Arges imi spune ca nu se poate asa? Veniturile supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, pot fi salarii?
Veniturile supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, pot fi venituri din salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic si contract colaborare gab11 gab11 Buna ziua, As dori sa stiu daca este o forma de angajare/colaborare (cateva ore pe zi nu full time) care sa poata merge in paralel cu concediul de crestere ... (vezi toată discuția)
Lucru in cic buburucea buburucea Buna, sunt in concediu ingrijire copil si angajatorul ar vrea sa lucrez cateva ore pe luna, undeva la 8-10 ore pe luna. Cum pot face acest lucru legal fara sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de creștere copil andasrb andasrb Buna seara!Pot sa lucrez cu contract de colaborare cu 2 firme...1ora/zi, venit sub 3000lei/an desi sunt in CCC? (vezi toată discuția)