avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal cu forta!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal cu forta!

Poate fi facut un dosar penal cu forta, impotriva vointei celui care a facut o sesizare prin e mail la politie si chiar daca el isi exprima ferm si repetat opinia ca NU doreste cercetare penala? Chiar si daca nu e semnat electronic desi legea prevede ca plangerea penala este obligatoriu sa fie semnata electronic?
Audierea in forta, obligatoriu si impunerea declaratiei nu e motiv de anulare a cercetarii?

In ce temeiuri legale, va rog?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: KLTM , utilizator 16:45, 6 Iulie 2016
In baza art. 292 NCPP, organul de urmarire penala se poate sesiza din oficiu.
Dacă s-a descoperit ca exista o infracțiune se vor face cercetări.
Nu contează opinia părții vătămate sau a martorului decât în condițiile legii.
AvocatAdelaBratulescu a scris:

In baza art. 292 NCPP, organul de urmarire penala se poate sesiza din oficiu.

Dar spuneti-mi va rog acest articol nu se bate cap in cap cu obligativitatea ca plangerea penala sa fie semnata electronic?

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Dacă s-a descoperit ca exista o infracțiune se vor face cercetări.
Nu contează opinia părții vătămate sau a martorului decât în condițiile legii.

Nu s-a descoperit, doar sunt indicii cautate cu vehementa de politie ca sa CLASEZE orice plangere penala.
Ce se poate face ca plangere impotriva asemenea practici de obligare la declaratii si la obligare de a face plangeri din petitii?
La CEDO as incerca sa ma plang de asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala prin e mail KLTM KLTM Am formulat in februarie 2016 o Petitie si am trimis prin e mail. Parchetul, in mod surprinzator, fiind destinatar, a transformat in dosar penal desi nu e ... (vezi toată discuția)
Abuz al politiei romane! chris75 chris75 Caz/speta: Avocatul X are o relatie intima cu ofiterul Y. Ofiterul Y, la solicitarea av. X cheama la audieri o persoana Z, doar de amorul artei si pentru ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii ? mancipri mancipri : in anul 2003 mii de persoane din toata tara au strans pe strada , din casa in casa , niste semnaturi de la populatie , pentru infiintarea unui partid . la ... (vezi toată discuția)