avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incheierea antecontractului de vanzare-cumparare pt. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incheierea antecontractului de vanzare-cumparare pt. un apartament ce se va construi!

Buna ziua,

Am incheiat in luna iunie 2016 un contract de rezervare pentru un apartament nou in Bucuresti-Berceni care se va construi in viitor, lucrarile constructiei vor incepe in august. Eu am vrut sa achit toata suma pentru a beneficia de reducerea de 5% din valoarea apartamentului. In contractul de rezervare pentru a beneficia de reducerea de 5%, este prevazuta clauza ca pana la sfarsitul lunii august 31.08.2016 sa achit contravaloarea totala a locuintei, data cand se va incheia antecontractul de vanzare-cumparare. Blocul va fi finalizat in sept.2017.Este legal ca la data incheierii antecontractului sa achit toata valoarea apartamentului? Am siguranta ca voi avea locuinta? Ce conditii as putea sa includ in antecontract pentru a fi sigura ca nu ma pacalalesc? Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dyaa , utilizator 09:00, 8 Iulie 2016
Buna ziua!
Nu va recomand sa achitati contravaloarea totala a imobilului. Cel mult, veti lua in considerare semnarea unui antecontract la contractul de vanzare-cumparare care sa acopere avansul solicitat de banca (in ipoteza in care achizitionati imobilul printr-un credit) sau, daca pretul va fi achitat doar din surse proprii, puteti avea in vedere plata a 5-10% din pret.

Cu stima,
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheierea antecontractului de vanzare-cumparare pentru un apartament ce se va construi! Dyaa Dyaa Buna ziua, Am incheiat in luna iunie 2016 un contract de rezervare pentru un apartament nou in Bucuresti-Berceni care se va construi in viitor, lucrarile ... (vezi toată discuția)
Vanzatorii nu intabuleaza constructia finalizata. ce e de facut? tibica tibica In 2008 am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament aflat in constructie cu data incheierii contractului la momentul finalizarii ... (vezi toată discuția)
Documente necesare cumparare casa NituC NituC Buna ziua , Eu si sotia ne-am hotarat sa ne cumparam o casa prin programul prima casa si am inteles ca pe langa avansul de 5 - 10 % pe care trebuie sa il ... (vezi toată discuția)