Sunt bunica materna.Minorul are 8 ani si este in ingrijirea bunicilor materni.Parintii divortati de 3 ani sunt plecati in strainatate,tatal in Spania iar mama in Anglia.Inainte de plecarea mamei am fost imputernicita,prin hotarare judecatoreasca sa o deleg temporar (pe o perioada de un an).Intrucat tatal doreste sa isi petreaca vacanta cu fiul sau in Spania,iar mama si noi suntem de acord,care este posibilitatea legala?Mentionez ca mama nu poate ajunge in tara pentru procura.
Atunci numai de acordul dvs are nevoie ( daca hotararea se refera la ambii bunici, amandoi va veti exprima acordul ca cel mic sa plece cu tatal in perioada x in tara y ) si o copie dupa hotarare.
poate un raspuns oficial de la politia de frontiera, va lamuri situatia. Faceti un mail, atasati hotararea scanata si asteptati raspuns, nu dureaza mult sa il primiti. Apoi mergeti la notar.
Plecare in vacanta
irina_iris
buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)