avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto

In cazul producerii unui accident auto, conducatorul, numit in continuare C, a lovit usor un biciclist, numit in continuare V (victima). V era insotit de un prieten, si el tot pe bicicleta. Datorita impacarii pe loc cu victima, C nu a anuntat politia. Ulterior, V si prietenul sau s-au dus la spital, iar spitalul a anuntat politia ca s-a produs un accident cu parasirea locului. Martor in dosar este prietenul lui V. Mentionam ca V nu a necesitat nicio zi de spitalizare. Cei doi au facut si plangere pentru parasirea locului accidentului,astfel ca C are permisul retinut. Ulterior, V si prietenul sau i-au cerut o suma de bani lui C pentru retragerea plangerii. Conducatorul C este de acord sa le dea bani,doar pentru a isi putea recupera permisul mai repede. Insa, i s-a spus ca nu pot merge sa isi retraga plangerea pana nu primeste nr. de dosar de la instanta competenta. C asteapta de o luna primirea numarului de dosar.
1.Ce se poate face pentru a-si putea recupera permisul mai repede?
2. Se poate face ceva pentru a demonstra ca V si prietenul sau, au facut plangere cu rea-credinta doar pentru a obtine bani de la C?
3. Se poate face cerere de urgentare? Daca da, pe ce trebuie intemeiata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DobrinoiuAndreea , utilizator 10:47, 8 Iulie 2016
Daca soferul depune plangere impotriva asa zisului victima pentru santaj, victima are probleme mari... Pana la recuperarea permisului, soferul poate cere procurorului de caz o dovada de circulatie. Numarul de dosar poate cere personal, verbal la parchetul competent sau poate incerca telefonic.
Multumesc!
Se poate face cerere de urgentare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului, sau nu andreipariu andreipariu Saptamana trecuta am accidentat pe un drum pe care aveam prioritate un biciclist(era pe bicicleta si nu pe langa ea). Dupa accident m-am oferit sa duc ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului costinandrei costinandrei Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie intr-un dosar de urmarire penala cu scopul de a afla parerea dvs. privind existenta infractiunii de ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului Marius... Marius... Buna ziua, Pe data de 30.07.2009 am accidentat un biciclist care circula pe drumul cu prioritate (ma grabeam la servici) l-am ajutat sa se ridice si l-am ... (vezi toată discuția)