avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buletin in 7 zile
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buletin in 7 zile

Oameni buni, dati-mi un sfat, va rog! De mult timp nu mai traesc in Romania si buletinul meu a scazut de ceva timp. Am nevoie de el cat de urgent, ce pot face? Nu am o adresa: ar fi casa parintilor, dar ei nu sunt in Romania. In schimb, un unchi ma poate lua in spatiu! Se poate face asa ceva? Cam cat timp mi-ar trebui pentru toata procedura? Ce acte imi vor trebui? Voi avea la dispozitie doar o saptamana :((
Va rog sa ma iertati pentru greselile gramaticale,
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:51, 11 Iulie 2016
se poate face si prin ambasada/consulat. Vorbiti acolo!
daca nu- acte-- cererea pentru eliberarea actului de identitate;

- actul de identitate şi cartea de alegător, dacă este cazul;

- certificatul de naştere, original şi copie;

- certificatul de căsătorie, dacă este cazul, original si copie;

- hotarârea de divorţ, definitivă si irevocabilă, după caz, original si copie;

- certificatul de deces al soţului/soţiei decedat/decedate, în cazul soţului supravieţuitor, original si copie;

- certificatele de naştere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, original si copie;

- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu şi, după caz, cel cu care se face dovada adresei de reşedintă, original si copie;

- chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate - 7 lei;

- timbru fiscal sau chitanţa reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 5 lei.

În cazul modificării numelui şi/sau prenumelui titularului, prenumelui părinţilor, a datei ori a locului de naştere, precum şi în situaţia schimbării sexului, se prezintă şi hotărârea judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă sau, după caz, actul administrativ în baza căruia s-au modificat datele de stare civilă.
- termen pana la 30 de zile
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2016
Marian Bucur, Avocat
Daca va ia unchiul in spatiu este ok.Sper ca aveti 18 ani impliniti. Aveti nevoie de actul de identitate, cartea de alegator, certif. de nastere, dupa caz casatorie si nastere copilasi pana in 14 ani, unchiul cu buletinul si actul pe spatiu. Actele in original si copie.Taxa la schimbare de domiciliu 7+5=12 lei. Teoretic in 7-10 zile vine buletinul, dar trebuie sa intrebati la serv. de evidenta, se poate intampla sa dureze si mai mult. Termenul legal de eliberare este de 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare c.i.- timbru danassis danassis Ce fel de timbru este necesar pentru eliberarea unui nou C.I. ? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Eliberarea actului de identitate la expirarea termenului de valabilitate, modificarea datelor de stare civila sau anularea documentului Ares-3 Ares-3 [b]Documente necesare[/b] - cererea pentru eliberarea actului de identitate; - actul de identitate si cartea de alegator, daca este cazul; - certificatul ... (vezi toată discuția)
La schimbarea buletinului,este nevoie de cazier Ellyn Ellyn Buna seara! Cand schimb buletinul,printre alte acte ,este necesar cazierul? Functionarii de la evidenta populatiei,vad daca ai facut puscarie? Multumesc! (vezi toată discuția)