avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificari in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificari in apartament

Buna ziua!

Recent doresc sa fac cateva modificari in garsoniera in care locuiesc. Modificari insemnand in principal marirea bucatariei (bucataria are un perete comun cu balconul pe care vreau sa-l daram si un perete comun cu camera de locuit, pe care vreau sa-l daram pana la jumatate - jumatatea de sus) la care se adauga schimbarea gresiei si faiantei din baie, pus parchet in camera de locuit, varuit, etc, etc.
Pentru ca vreau sa fac lucrurile legal, am fost la administratora si am intrebat daca stie daca pot sa daram peretele dintre bucatarie si balcon (acolo se pare ca este o aerisire sa ceva de genul asta si nu stiu sigur daca am voie sa-l daram) iar ea m-a trimis la primarie. A zis ca nu poate sa ma ajute cu nici o informatie.

Stiu ca daca faci modificari in apartament fara autorizatie e foarte riscant (stiu f multe cazuri in care vecinii s-au sesizat si amenzile au fost usturatoare). Asadar speram ca poate ma ajuta cineva cu informatii in legatura cu actele necesare pentru obtinerea autorizatiei.
Si as vrea sa stiu si cine alticineva in afara de administratie mi-ar putea spune daca peretele dintre bucatarie si balcon poate fi daramat sau nu. Mentionez ca in extrasul de la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara pe care l-am primit in urma cumpararii garsonierei nu este nicaieri scris materialul din care sunt facuti peretii, asa ca nu stiu daca e structura de rezistenta sau nu. Nu am gasit informatia asta nici in alt documen pe care l-am obtinut.
Cel mai recent răspuns: crslaura , utilizator 21:58, 18 August 2009
Pentru aceste lucrari este nevoie de autorizatie de construire conf. Legii 50.
In aceasta privinta luati legatura cu un arhitect care va va indruma mai departe si va face acest proiect.
In principiu va fi nevoie de o expertiza tehnica de rezistenta sau de acordul proiectantului initial (de structura) al imobilului pentru daramarea acestor pereti.
Pasii, pe scurt ar fi asa:
1. arhitect
2. acesta va ajuta la elaborarea documentatie pentru obtinerea Certificatului de Urbanism;
3. In Cu vor fi trecute cateva avize si studii tehnice - expertiza tehnica sau acord proiectant, aviz ISC (Inspectoratul de Stat in Constructii), aviz Asociatie de proprietari pentru interventii la partile comune (acel perete intre bucatarie si balcon face parte din fatada blocului care este proprietate comuna; pentru cel interior nu va trebuie acordul asociatiei). In anumite cazuri mai poate fi avizul Directiei de cultura si culte pentru imobile monument sau situate in zone protejate;
4. dupa ce obtineti aceste avize si aveti si proiectul (cu dovada de inregistrare la Ordinul Arhitectilor din Romania) se depune la Primarie si se obtine Autorizatia de Construire;
5. dupa ce o aveti anuntati la Primarie si ISC inceperea lucrarilor;
6. la finalizare chemati reprezentantul primariei la receptie, cu receptia anuntati finalizarea si la isc, faceti rectificare de cadastru pe noile planuri si mergeti la financiarul din primarie pentru modificarea suprafetei impozitabile.
Cam asta este.
OMG...mai bine ma apuc si daram tot blocul pentru cate autorizatii am nevoie #-o #-o #-o

Multumesc mult pentru informatii edx.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desființare zid dintre bucătărie și balcon Ioana402 Ioana402 Bună ziua, Am cumpărat recent un apartament într-un bloc vechi și ne-am apucat de renovări. Bucătăria nu are geam, geamul de la bucătărie fiind de ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament...rog sfaturi Paraiah Paraiah Buna ziua am si eu cateva intrebari despre o modificare daca se poate. Stau intr-un apartament cu 2 camere in care bucatarie este delimitata de sufragerie ... (vezi toată discuția)
Autorizatie modificare apartament ulterioara lucrarilor grandanat grandanat Buna ziua. Ma aflu in fata urmatoarei situatii. Sunt pe cale de a cumpara un apartament cu imprumut de la banca( antecontractul e deja semnat). Problema e ... (vezi toată discuția)