avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema Datorie Aok
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema Datorie Aok

Buna, tuturor sunt nou pe forum si as dori si eu cateva sugestii la rezolvarea problemei mele.
In urma cu 1 an an muncit in Germania pentru 2 luni, dupa aprox 2 luni am demisionat de la locul de munca pentru un alt loc de munca "mai bun" (promis de un conational roman necunoscut).
In acea perioada am fost asigurat la Aok si am locuit fara Abmeldung.
Dupa cateva zile de la parasirea locului de munca merg impreuna cu conationalul intr-un satuc unde ajungem noaptea .La destinatie ne astepta o familie care mi-a cerut actele pentru a rezolva contractul de munca in dimineata urmatoare, dupa care conationalul a plecat.Am fost cazat intr-o rulota mica impreuna cu alti 3 baieti din cate retin.Dupa inca o zi fara acte si unele neintelegeri am cerut buletinul sub pretext ca merg in oras pt cumparaturi si am plecat direct in Romania.
In Tara nu am muncit urmatoarele luni iar in noiembrie am venit in Anglia unde sunt si acum.
In urma cu cateva zile persoana la care am locuit in Germania ma anunta ca am primit de la AOK scrisoare ca am de platit peste 5000e datorie.(in graba si nestiinta nu am anuntat AOK ca parasesc Germania).
Ce as putea sa fac in continuare?Cum as putea dovedi ca am parasit Germania dupa ce mi-am dat demisia?Cui as putea sa ma adresez?Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2016
Dani2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bobi19909 , utilizator 22:10, 26 Decembrie 2023
Cum pot inchide sau dezactiva aok?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut...am și eu câteva întrebări...specific ca sunt în ... Iulian989898 Iulian989898 Salut...am și eu câteva întrebări...specific ca sunt în Germania de 5 luni și : Vreau sa plec acasă sa dau de permis dar am înțeles ca dacă stau ... (vezi toată discuția)
Asigurare sbk Andrei102690 Andrei102690 Buna ziua,intrand pe aceasta pagina am observat indrumarile date unui domn in legatura cu asigurarea medicala AOK,eu sunt intro situatie foarte asemanatoare cu ... (vezi toată discuția)
Amendă andreea 34 andreea 34 Bună ziua! Am lucrat în Germania anul trecut și după 2 luni jumătate am plecat de la locul de muncă, am revenit în România. Eu nu am știut că atunci ... (vezi toată discuția)