Am efectuat o expertiza contabila judiciara intr-un proces cu un fost angajator care nu mi-a eliberat adeverinte cu drepturile salariale primite. Expertiza contabila a vizat prejudiciul la pensie pe care mi l-a adus fostul angajator prin neadaugarea sporurilor primite la calculul pensiei. Prin expertiza contabila s-a dovedit de fapt că, chiar si fara sporurile de la acest fost angajator, cuantumul pensiei in plata este mai mic decat as avea dreptul.
Pot sa deschid o actiune impotriva Casei de Pensii prin folosirea raportului de expertiza contabila efectuata in procesul cu fostul angajator ?
Puteti deschide actiune impotriva casei de pensii atasand expertiza respectiva ca document care sa arate motivul pentru care ati apelat la instanta de judecata - cuantumul pensiei in plata este mai mic decat ati avea dreptul.
Casa de pensii si/ sau instanta de judecata, cel mai probabil, vor solicita o expertiza tehnica judiciara suplimentara cu obiective noi/ de completare pentru expertul care va fi desemnat.
Obiectivele noi vor viza ceea ce solicitati prin actiunea in instanta, respectiv modul de calcul al pensiei.
Poate exista o problema - decizia de pensionare emisa de catre CJP trebuia contestata in termen de 30 de zile.