avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calomnie si insulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calomnie si insulta

Stimati cititori,

In lumea in care traim, exista mai multe tipuri de oameni, unii buni, altii rai, altii nebuni. Din pacate, in casa bunicilor mei s-a stabilit o femeie, casatorita cu fratele meu, care a schimbat dramatic destinul parintilor mei, in acelasi timp socrii dansei.
Fratele si stimata sotie locuiesc peste drum de parintii mei si acest lucru distruge psihic familia mea, datorita calomniilor si injuriilor pe care le produce persoana aceea la adresa familiei mele. Eu, fratii mei si parintii mei suntem jigniti continuu de aceea femeie, iar mama mea a intrat in depresie. Exista vreo cale juridica prin care aceea femeie sa plateasca pentru calomniile si insultele pe care le aduce la adresa mea, in fata mamei mele? Ma gandesc ca poate va inceta aceasta activitate care produce atata suparare in familia mea, daca va fii pedepsita de lege.
Pot folosi inregistrarile cu telefonul mobil in cadrul instantei de judecata? Toti vecinii aud ceea ce spune, dar nu vreau sa ii tarasc si pe ei in noroi.
Admit faptul ca prostia nu poate fii vindecata, dar mi-e teama ca intr-o zi se poate ajunge la ceva mai grav. Ca sa inchei, datorita acestei persoane, fratele meu si-a shimbat numele de familie, nu mai vorbeste de multi ani cu niciunul din frati, etc. Nu imi doresc sa fac rau nimanui, dar doresc sa o fac pe aceasta femeie sa stie ca exista niste limite. Mama plange aproape zilnic. Nu cred ca va puteti imagina ce insemna asta.

Multumesc anticipat pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Jigniri MirabelaAnca MirabelaAnca Am si eu nevoie de cateva sfaturi! Acum 3 zile ma aflam la tara in curtea mea si vorbeam cu fratele meu despre un vecin ( sa zicem barfa). De fapt il ... (vezi toată discuția)
Ce pedepse se dau pentru injurii, calomnie si amenintari la adresa unei persoane juridice? petreirina petreirina Astazi eram in magazinul propriu si un vecin a iesit pe strada si a inceput sa tipe si sa zica ca suntem drogati,puscariasi si alte cuvinte jignitoare la ... (vezi toată discuția)
Cum se poate pedepsi / chema in judecata o persoana care te insulta CYBORG CYBORG Buna ziua! 1. Am citit pe Internet, puteti verifica: \\" INSULTA şi CALOMNIA sancţionate cu închisoarea Știri April 30, 2013 34 Comentarii ... (vezi toată discuția)