avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pedepse se dau pentru injurii, calomnie si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pedepse se dau pentru injurii, calomnie si amenintari la adresa unei persoane juridice?

Astazi eram in magazinul propriu si un vecin a iesit pe strada si a inceput sa tipe si sa zica ca suntem drogati,puscariasi si alte cuvinte jignitoare la adreasa intregii familii.Am chemat politia si a spus k respectivul ''vecin'' a mai avut antecente de genul acesta indentice daca nu mai grave.Iar poliatia mia mai spus ca nu are ce sa faca de cat sai dea o amenda maxima si doar atat.Dupa cam o jumatate de ora vecinul a iesit si a facut la fel chiar ne-a amenintat cu moartea,am chemat politia si nea zis ca mai mult nu are ce sa-i faca.De vecinul asta se stie ca este nebun,si eu vreu sa stiu ce este de facut???Chiar nu are ce sa-i faca mai mult de atat stiinduse ca este si nebun???
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 17:19, 16 Aprilie 2011
D-le daca se stie ca are probleme psihice, nu prea are cesa-i faca politia , numai in cazurile cand provoaca vatamari corporale prin lovire poate fi trimis in judecata si apoi la un spital de boli psihice. In ce priveste celelalte aspecte excus fiind amanintarea, ramanand numai (jignirea, injuria, calomnia si insulta) aceste au fost scoase din sfera penalului, nu mai sunt fapte prevazute si pedepsite de legea penala, dar insa se poate face o actiune civila "de raspundere delictuala", pe temeiul disp. art.998 si urm. Cod Civil. Privind masurile pe care le poate lua politia, are la dispozitie, dispozitiile Legii Nr.61/1991, privind "tulburarea ordinei publice."
Injuranduva pe D-voastra, nu a atacat persoana juridica, D-voastra si familia sunteti persoane fizice.. Eu cam asa gandesc ca ar trebui sa actionati, impotriva vecinului D-voastra ,,,va doresc succes..:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire - plangere penala pentru incendierea masini ileanaiolanda ileanaiolanda Au trecut trei luni aceeasi masina mi-a fost incendiata din nou dar acum este 100% arsa, locul a fost diferit prima data a fost in fata blocului incendiatorul ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice luar luar am si eu o problema de foarte mult timp cu vecinul de deasupra care nu nu stie (mai bine zis nu vrea) sa asculte muzica mai incet. problema este in felul ... (vezi toată discuția)
Am un vecin care terorizeaza scara blocului, are o problema cu ... pescarualexandru pescarualexandru Vecin care terorizeaza scara blocului Are o problema cu cineva sau cu toti. Pe etaj, sunt 5 apartament, din care 3 sunt locuite (de mine, o vecina si domnul ... (vezi toată discuția)