Astazi eram in magazinul propriu si un vecin a iesit pe strada si a inceput sa tipe si sa zica ca suntem drogati,puscariasi si alte cuvinte jignitoare la adreasa intregii familii.Am chemat politia si a spus k respectivul ''vecin'' a mai avut antecente de genul acesta indentice daca nu mai grave.Iar poliatia mia mai spus ca nu are ce sa faca de cat sai dea o amenda maxima si doar atat.Dupa cam o jumatate de ora vecinul a iesit si a facut la fel chiar ne-a amenintat cu moartea,am chemat politia si nea zis ca mai mult nu are ce sa-i faca.De vecinul asta se stie ca este nebun,si eu vreu sa stiu ce este de facut???Chiar nu are ce sa-i faca mai mult de atat stiinduse ca este si nebun???
D-le daca se stie ca are probleme psihice, nu prea are cesa-i faca politia , numai in cazurile cand provoaca vatamari corporale prin lovire poate fi trimis in judecata si apoi la un spital de boli psihice. In ce priveste celelalte aspecte excus fiind amanintarea, ramanand numai (jignirea, injuria, calomnia si insulta) aceste au fost scoase din sfera penalului, nu mai sunt fapte prevazute si pedepsite de legea penala, dar insa se poate face o actiune civila "de raspundere delictuala", pe temeiul disp. art.998 si urm. Cod Civil. Privind masurile pe care le poate lua politia, are la dispozitie, dispozitiile Legii Nr.61/1991, privind "tulburarea ordinei publice."
Injuranduva pe D-voastra, nu a atacat persoana juridica, D-voastra si familia sunteti persoane fizice.. Eu cam asa gandesc ca ar trebui sa actionati, impotriva vecinului D-voastra ,,,va doresc succes..:(