avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Termenul de sesizare a CEDO de catre un cetatean roman ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Termenul de sesizare a CEDO de catre un cetatean roman este de 6 luni sau de 4 luni ? Romania a ratificat Protocolul aditional nr.15 sau nu ?

Buna ziua.
Care este termenul de sesizare a CEDO de catre un cetatean roman ?
Este de 6 luni sau de 4 luni ?
Romania a ratificat Protocolul aditional nr.15 sau nu ?
Pe siteul CEDO la vari8anta in limba romana de ce nu apare in conventie si protocolul 15 ?

Va rog datimi un raspuns ca sa stiu daca mai are rost sa caut avocat pentru CEDo.

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2016
LuchianSeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 18:16, 9 Iulie 2016
potrivit site-ului cedo- protocolul nr 15 si nr 16 vor intra in vigoare dupa semare si ratificare de catre toti semnatarii conventiei, mai precis la trei luni dupa acest eveniment- Tot potrivit aceluiasi site , inca nu a fost semnat si ratificat de toate statele. Romania a semnat si ratficat protocolul.
1. [ link extern ]
2. [ link extern ]
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Intre timp oricum vazusem si eu articolul din Protocolul nr.15 si din L157/2014 de ratificare de catre Romania care face referire la ceea ce spuneti dumneavoastra, respectiv ca intra in vigoare la 3 luni dupa ce este semnat de toate statele.

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2016
LuchianSeb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo: termenul de 4 sau 6 luni ciurli_si_burli ciurli_si_burli Buna seara, as dori sa stiu argumentat daca se poate, care este termenul real la care o persoana poate apela la CEDO dupa epuizarea cailor interne de atac? ... (vezi toată discuția)
Actiune la c.e.d.o. dmh dmh rog raspuns argumentat: - se admite o actiune la C.E.D.O. pentru incalcari ale Conventiei savirsite de Statul Roman inainte de Revolutie, sau doar pentru cele ... (vezi toată discuția)
Termen de adresare cedo ruta2012 ruta2012 Buna seara, am aflat de curand despre faptul ca termenul de adresare la Curtea Europeana a Drepturilor Omului s-a modificat. Din cate cunosteam, pana la ... (vezi toată discuția)