avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul de a indeplini atributii din fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul de a indeplini atributii din fisa postului

1. Legea obliga angajatorul sa asigure conditii corespunzatoare de munca precum : volum de oxigen corespunzator, prezenta parfului, o anumita temperatura etc.
2. Salariatul refuza sa indeplinesca activitatile din fisa postului care se desfasoara in spatiile in care angajatorul nu asigura conditiile corespunzatoare de munca, dar este prezent timp de 8 ore la dispozitia angajatorului si indeplineste restul activitatilor din fisa postului.
3.Este abatere disciplinara? Are dreptul la salariu integral sau diminuat cu 75%?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:03, 10 Iulie 2016
1. Situatia prezentat de dvs. trebuie sa se regaseasca in Regulamentul intern al unitatii in care sa se prevada si sanctiunea pentru asemenea caz.

2. Daca in Regulamentul intern nu se prevede asa ceva salariatul nu poate fi sanctionat (nu exista baza legala).
@ Radamante

Refuzul salariatului de a indeplini sarcinile de serviciu, potrivit fisei postului, constituie abatare disciplinara.
Sanctionarea acesteia se poate realiza numai dupa efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile , conform procedurii prevazute de Codul muncii, respectiv de reg.intern al angajatorului.
Are salariatul dreptul de arefuza sa indeplinesca acele atributii care ii pun sanatatea in pericol?
Da, are dreptul de a refuza indeplinirea unor astfel de sarcini. Refuzul indeplinirii ar trebui sa-l comunice in scris angajatorului.

Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara Kawasaki Kawasaki Pot fi cercetat disciplinar in urma unei abateri disciplinare daca nu am semnat regulamentul de ordine interioară ci doar fisa postului? (vezi toată discuția)
Fisa postului saftmiki saftmiki am o intrebare! fisa postului trebuie sa existe neaparat la fiecare dosar de personal?am un angajat care nu vrea sa semneze fisa postului?mi-a cerut art sau ... (vezi toată discuția)
Fisa postului, consecinte nesemnare de catre angajat cristinaturcu cristinaturcu Buna ziua. Prin ce articol este specificat ca nesemnarea de catre angajat a fisei postului constituie abatere disciplinara? (vezi toată discuția)