avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... ACHIZITIE TEREN
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

ACHIZITIE TEREN

buna ziua,
vreau sa cumpar un teren la tara in vederea construirii unei case, am luat legatura cu o persoana care ar avea de vanzare cca 2200 mp intravilan specifica vanzatorul.
toate bune , am fost sa-l vedem, terenul este situat intre case, deci nu la margine de sat sau la camp, insa cand am vazut actele se specifica ca este propietar pe 2200 m constructii si teren arabil si ca acesti 2200 m sunt impartiti in 260mp constructie iar restul de 1940 teren arabil.Mentionez ca in lotul de 2200 mp nu este specificat unde sunt pozitionati cei 260 mp .
Vazand Actul de Propietate si Extrasul de Carte Funciara, am intrebat propietarul ce inseamna asta, pentru ca practic eu inteleg din acte ca de fapt doar 260 ar fi in intravilan, dar raspunsul a fost ca asa au toti din zona actele si ca cei 1940mp sunt dedicatii gradinii si ca sunt tot intravilan.
Intrebarea mea este daca este corect asa cum este intocmit actul si ca nu voi avea surprize in momentul in care va trebui sa scot cerificatul de urbanism si autorizatia de construire.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: MIORUS , utilizator 13:03, 11 Iulie 2016
Nu veti avea probleme. Asa sunt unele terenuri trecute, intravilan arabil.
Va deveni intravilan curti constructii cand faceti cadastru la constructia pe care o veti edifica.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2016
Cristina Paisa, Avocat
Buna ziua,

Multumesc frumos pentru lamurire.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2016
MIORUS, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan Catala Catala Buna seara, Speta este urmatoarea: Pe un teren aflat in intravilanul consacrat al satului (vatra satului) este ridicata o constructie autorizata si ca ... (vezi toată discuția)
Constructie casa extravilan si intabulare cu pozitionare incerta cristinafv cristinafv Buna ziua, am cautat raspuns intrebarii mele si in cadrul unor societati si institutii specializate in domeniu, insa nu m-am lamurit, din aceasta cauza va cer ... (vezi toată discuția)
Intravilan arabil Iulicris Iulicris Bună ziua, Sunt pe cale sa cumpăr un teren intravilan arabil în Constanța, și as dori mai multe informații asupra acestui tip de teren și care sunt ... (vezi toată discuția)