avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Bună ziua. Din august anul trecut soțul meu mă amenințat cu divorțul , primul dosar a fost în luna noiembrie dar el nu a plătit taxa de divorț, următoul în luna ianuarie 2016 dar nu a plătit taxa, eu am băgat divorț în martie 2016. Avem o fetiță de 11 ani și un băiețel de 8 luni. Mă interesează din ce luna pot sa_l bag la pensii alimentare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:15, 11 Iulie 2016
de la data introducerii cererii de divort, martie 2016, banuiesc ca asa ati cerut prin cererea de divort
In cazul divorturilor cu copii minori din casatorie, o data cu cererea principala a divortului, se judeca si alte cereri accesorii, printre care incredintarea minorilor din casatorie, stabilirea pensiei de intretinere pentru minor.
Daca sau cand veti obtine incredintarea copiilor se va lua in calcul si stabilirea pensiei de intretinere pentru copii de la data introducerii actiunii.

Numai bine!
La finalizarea procesului va fi obligat la pensie de la data depunerii actiunii de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil patalina patalina Sunt casatorit de 9 ani, am o fetita de 2 ani, si am stabilit cu sotia sa divortam de comun acord. Procesul e de durata? Ce acte trebuie depuse la ... (vezi toată discuția)
Netemeinicie sau prematuritate actiune? dandanaua dandanaua Cu două săptămâni înainte de a introduce eu actiunea de divort prin care solicit si incredintarea minorei mie si obligarea pârâtului la pensie de ... (vezi toată discuția)
Model cerere divort noul cod civil nut nut Buna seara, Sunt casatorit de 20 de ani si avem o fetita de 16 ani.In urma unor imprejurari nefericite am ajuns la concluzia ca trebuie sa divortam.Am hotarat ... (vezi toată discuția)