avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala de abuz de incredere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala de abuz de incredere


Buna ziua.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Pe scurt, nu este vorba de o casatorie, ci de o relatie de 2 ani, care s-a incheiat, iar acum "domnul" o instiinteaza prin e-mail ca ii da la dispozitie 10 zile pentru a ii restitui toti banii investiti de el in cadouri pe durata relatiei.
Tot "domnul" i-a facut un calcul estimativ de 5500 lei, - piese masina 500 de lei, laptop 2500- care defapt a costat 1000 lei de la un prieten, pentru care a achitat el 500 de lei si ea 500 ea, un aparat de abdomene 500 de lei.
Mentionez ca toate acestea au fost facute de catre el cadou, si ca domnul a mai agasat-o si presat-o cu mesaje de impacari verbale, timp de o luna, la noua ei adresa, a urmarit-o in trafic, a mers la 2 psihologi, are probleme cu bautura si multe altele.
"Domnul" o ameninta acum ca ii va face plangere penala de abuz de incredere si are un prieten avocat cu care s-a sfatuit, toate in urma faptului ca ea se intalneste acum cu cineva, si el nu accepta aceasta idee.
Ce poate ea sa faca in aceasta situatie? :roll: :ziar:
Multumesc!
1,sa-i dea cadourile inapoi pt a evita plangerea care i se poate face pentru abuz de incredere
2.sa-i faca o plangere lui in baza art 208 CP pentru hartuire

Numai bine!
Sa ii faca si doamna plangere penala pentru hartuire.
In ceea ce priveste plangerea dansului pentru abuz de incredere, va trebui sa dea declaratie la politie ce si cum au fost oferite aceste daruri. Probabil este inca o modalitate de hartuire si nu va atrage consecinte penale.
Poate formula la randul ei plangere prealabila ptr.hartuire fapta prevazuta de art.208 NCP.Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a partii vatamate si trebuie facuta in termen de 3 luni de cand partea vatamata a aflat de savarsirea faptei.[Art.296(1)NCPP.]
Buna ziua.
Va multumesc frumos pentre raspuns. Sa se prezinte la politie, cu dovezile pe acre le are ca i-a amenintat si prietenii, si sa ii faca plangere conf art 208, sa scrie in plangere ca este hartuita si ca a fost urmarita si sa printeze si e-mailul in care o informeaza ca va incepe procedura de judecata importiva ei?
Va multumesc anticipat.

Va multumesc frumos pentre raspuns. Daca ii returneaza cadourile cum se poate si asigura ca "domnul" nu va minti si i le va cere din nou peste un timp?
Sa i idea un act, sa mearga cu martori?
Va multumesc anticipat.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Brunisor123...cum poate dovedi ”distinsul cavaler” ca i-a facut aceste cadouri ? Are martori ? Are chitante pe numele sau si dovada ca ulterior achizitiei bunurilor, acestea au ajuns in posesia paratei ? Asta lasand la oparte bunul simt care te impiedica sa revendici un dar odata facut ! In aceasta idee si doamna nenumita de mai sus ar putea sa faca acelasi gen de plangere ”abuz de incredere” pentru ca, in mod sigur, printre soaptele de iubire susurate atunci cand il gatuia emotia climaxului, or fi fost si niscai promisiuni neonorate ! Iar doamna o fi platit ”in natura” cu varf si indesat, cadourile primite.
Termenul de 10 zile pentru stingerea creantelor (returnarea bunurilor) este ilegal si imoral.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2016
Mathushalem, utilizator

Alte discuții în legătură

Exista infractiunea de abuz de incredere ? marianpr marianpr Buna ziua, Un prieten a facut cadouri unei persoane mai multe bunuri. Dupa un timp de 2 luni a solicitat ca bunurile sa-i fie restituite, insa persoana ... (vezi toată discuția)
Nu imi este rambursat un imprumut, ce pot sa fac? adyady adyady am avut o prietena care am stat 3 ani de zile cu ea. acu 2 saptamani neam certat si ea in 2 zile si a gasit pe cineva. asta putin ar interesa. dar problema ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere, penal sau civil? inculpatcj inculpatcj Buna am o problema, anul trecut a venit un prieten la mine cu o propunere de afacere, anume el avea o firma si mi-a spus sa-i dau o suma de bani si sa-i ... (vezi toată discuția)