avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drepturi asupra uscatoriei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drepturi asupra uscatoriei

Problema sta in felul urmator: dupa ce bunicul meu a fost dus la o casa de batrani pentru ca Alzheimer-ul ajunsese intr-un stadiu avansat si nu mai putea locui singur, am renovat garsoniera in care locuia si m-am mutat in ea. Inca de cand strangeam lucruri de prin casa pentru a putea incepe zugraveala am pus ce doream sa pastram in niste saci (3 saci cu haine ale lui initial) si le-am dus in uscatoria de sus. Eu locuiesc la etajul 7 iar uscatoria este la 8 (ultimul etaj). In aceeasi zi doamna de la 8 care locuieste la 3 camere!!! langa uscatorie a venit la usa si a inceput sa tipe la mine sa iau totul de acolo. Asta in conditiile in care dansa are in acea camera vreo 3 biciclete, mobila, cutii - mai mult de jumatate din incapere e ocupata de ea. Am intrebat-o cu calm in ce calitate imi spune toate astea si daca spatiul ii apartine ei si mi-a raspuns foarte nervoasa ca DA!

Am vorbit cu mama mea care cunostea mai bine situatia pentru ca il vizita mai des pe bunicul si mi-a zis ca doamna e nervoasa probabil pentru ca bunicul meu mai incurca borcanele si mai lua din hainele dansei intinse acolo (LOL). In fine - i-am rugat pe ai mei sa vorbeasca cu ea si a fost extrem de draguta cu ei spunandu-le pe cu totul alt ton ca nu este nicio problema. - asta se intampla cam acum o luna. Ieri m-am intalnit cu ea pe scara si mi-a spus ca a vorbit cu mama mea la telefon si pana maine (n.r. - azi) trebuie sa eliberez uscatoria ca ea vrea sa zugraveasca acolo. Am sunat-o imediat pe mama care mi-a spus ca pe ea nu a sunat-o nimeni.

Nu inteleg ce drept are dansa asupra acelui spatiu si daca imi poate scoate lucrurile de acolo fara voia mea. Eu efectiv nu am unde sa duc acele lucruri - nu am loc in garsoniera. In plus, discutiile nu s-au purtat cu administratora si nimeni nu mi-a zis nimic vreodata de acel spatiu pe care se pare ca a pus stapanire doar pentru ca locuieste langa el. Acela nu este spatiu *comun* al intregii scari??? Ba mai mult, ai mei stiu de cand au cumparat casa (era bloc nou in anii 90) ca uscatoria apartine garsonierelor (restul apt. au balcoane mari!). Ce pot face ca doamna sa ma lase in pace? Nu vreau sa am probleme cu nimeni dar nici sa imi iau lucrurile de acolo pentru ca asa are chef o vecina oarecare!
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2016
adela88, utilizator
Cel mai recent răspuns: adela88 , utilizator 16:17, 12 Iulie 2016
Uscatoria este un spatiu comun cu destinatia data chiar de numele incaperii. Nici dumneavoastra nici doamna respectiva nu aveti voie sa va depozitati nimica acolo.
Uscatoria face parte din partea comuna de imobil
Conform dispozitii in vigoare proprietarii nu au dreptul sa schoimbe destinatia sau aspectul partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
In speta dv atat vecina cat si dv nu puteti ridica pretentia utilizarii exclusive a partii comune din imobilul de locuit in comun
Daca amiabil nu va intelegeti dar intentionati sa utilizati partea comuna,negociati cu presedintele de asociatie inchirierea uscatoriei
Va multuesc pentru raspunsuri dar nu le inteleg utilitatea in situatia de fata. Nu am intrebat care este scopul uscatoriei si alte prostii. Nu ma ajuta cu nimic aceste raspunsuri. Nieni de pe scara nu mai este interesat de acel spatiu mic si infect in care oricum nu stiu cu si-ar putea usca cineva hainele. Daca eu imi iau lucrurile de acolo va ramane depozitul personal al acestei cutre, nu va deservi functia pentru care a fost proiectat. Deci imi poate raspunde cineva la obiect ce pot face daca aceasta persoana imi va scoate lucrurile de acolo, ce drept are sa hotarasca ea cand se zugraveste spatiul si ce masuri pot lua ipotriva ei? Multumesc
Vorbiti cu presedintele asociatiei si cu administratorul si vedeti daca doamna are contract de inchiriere pe acel spatiu.
Daca are, eliberati spatiul.

Daca nu are, ceea ce e mai de crezut, ca altfel va arunca in fata contractul de la primele vorbe, atunci acel spatiu este comun, al tuturor, si nu are niciun drept sa va dea afara de acolo.

Daca exista o intelegere scrisa sub forma unei hotarari a AG a proprietarilor ca acel spatiu sa fie ocupat, in anumite conditii, de anumite persoane intre care si doamna, vecina dv., atunci vedeti acea intelegere si luati decizia personala ce aveti de facut.

Din ce simt eu ca se intampla, e ca doamna, folosindu-se de proximitatea imediata, se considera mai indreptatita decat oricine sa se foloseasca de un spatiu care nu-i apartine.
Dar, asa-i omul, cum vede o bucatica de spatiu nerevendicat de nimeni, se instaleaza ca stapanul si nu-i mai da drumul din gheare decat dus la cimitir. Dar si atunci, il lasa mostenire urmasilor, cu limba de moarte, ca scop de urmarit intr-o existenta precara - ciupitul de la vecini, de la cel cu care poti sa te paruiesti mai usor.

Si, in situatia ca nu are drept de folosinta exclusiv si totusi va sicaneaza, faceti apel la presedintele asociatiei si apoi la politia comunitara (fiecare bloc are un politist arondat) care poate interveni in conflictele dintre vecini, in cazul ca acest conflict escaladeaza.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2016
elga50, moderator
elga50 - multumesc foarte mult pentru raspunsul pertinent!

Alte discuții în legătură

Am dreptul sa depozitez diverse lucruri, in uscatoria blocului, pe perioada renovarii? adela05 adela05 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje in Buc. Renovez apartamentul, procedura care dureaza aproximativ o luna, o luna jumatate. Am pus afis pe usa de la ... (vezi toată discuția)
Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)
Uscatorul de la bloc violetasaramet violetasaramet Stau la parter si langa mine este uscatoria care nu se foloseste ca uscator ci ca magazie de cateva apartamente. Blocul are 19 apartamente iar proprietarii de ... (vezi toată discuția)