avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri comune/proprii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri comune/proprii

Buna ziua!

Bunurile dobandite de sot dupa ce a fost introdusa cererea de divort sunt bunuri proprii sau bunuri comune ale acestuia/acestora ?

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2016
adrianacernat, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrianacernat , utilizator 21:49, 11 Iulie 2016
Bunuri comune.
Va multumesc!
Nu chiar toate bunurile dobândite sunt și comune, depinde de sursa și destinația respectivelor venituri.

Ca de exemplu:
1) provin din vânzarea unor bunuri proprii ale unia dintre soți,
2) provin din moștenire, legat, donație,
3) sunt dobândite înaintea căsătoriei,
4) sunt bunuri dobândite în timpul căsătoriei dar sunt bunuri de uz personal,
5) sunt destinate exercitării profesiei unuia dintre soți.

Toate aceste 5 tipuri de venituri/bunuri sunt pur personale indiferent de situația civilă și de regimul matrimonial din cadrul căsătoriei.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2016
Dapix, utilizator
Regimul matrimonial inceteaza intre soti la data introducerii cererii de divort - art 385 C civ,
Bunurile comune sunt bunuri dobandite in timpul regimului comunitatii legale - art 339,
astfel, in situatia descrisa de dvs., bunurile dobandite dupa aceasta data se considera a fi bunuri proprii. Atentie, dacă bunurile dobandite sunt urmare instarinarii, administrarii bunurilor comune, acele bunuri noi dobandite sunt bunuri comune.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. as dori sa ma ajutati cu un raspuns. nu sunt inca ... ildifree67 ildifree67 Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu un raspuns. Nu sunt inca divortat si vreau sa imi vand masina si sa cumpar in rate alta. Mentionez ca masina este pe numele ... (vezi toată discuția)
Bunuri nepartajabile Teddy71 Teddy71 Buna ziua , In cazul unui divort si partaj , incepand de cand bunurile achizionate de unul din soti nu se mai impart ? De la momentul initierii actiunii de ... (vezi toată discuția)
Vreau să încep divorțul, soția nu este de acord. mă interesează ... Misk Misk Vreau să încep divorțul, soția nu este de acord. Mă interesează doar dacă vreau să cumpăr o mașină acum , va intra la partaj dacă e din banii mei ... (vezi toată discuția)