In cazul unui divort si partaj , incepand de cand bunurile achizionate de unul din soti nu se mai impart ? De la momentul initierii actiunii de partaj , sau de la finalizare ?
Buna ziua,
De regula partajul se face dupa desfacerea casatoriei.
Bunurile care sunt supuse partajului sunt bunurile comune dobandite in timpul casatoriei.
La incetarea casatoriei, bunurile dobandite dupa acest moment, nu mai reprezinta bunuri comune, deci nu mai sunt supuse partajului.
Deci, la momentul desfasurarii procesului de partaj, casatoria fiind desfacuta, nu mai putem vorbi de bunuri comune. Astfel ca bunurile achizitionate la acest moment sunt intotdeauna bunuri proprii si nu intra in masa partajabila.
(1) În cazul divorţului, regimul matrimonial încetează între soţi la data introducerii cererii de divorţ.
(2) Cu toate acestea, oricare dintre soţi sau amândoi, împreună, în cazul divorţului prin acordul lor, pot cere instanţei de divorţ să constate că regimul matrimonial a încetat de la data separaţiei în fapt.
Regimul comunitatii legale inceteaza de la data depunerii cererii de chemare in judecata.
In cazul divortului prin acord, partile litigante pot solicita ca acesta sa inceteze de la data separatiei in fapt.
De la cele doua momente sus evocate, sotii pot dobandi bunuri proprii, ori bunuri proprietate comuna( o alta terta persoana avand calitatea de coproprietar).
Partaj divort
Anca7718
Sunt administrator la un srl. Ce pretentii poate emite sotul meu in caz de divort de la mine sau de la firma al carui adminstrator sunt(patronul nu imi este ... (vezi toată discuția)