avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire salariu

Buna ziua,
Am un salariat al carui contract de munca este impartit in doua norme a cate patru ore fiecare intre doua firme dintr-un grup (firmele au acelasi asociat majoritar). Salariul net cumulat depaseste cu putin salariul minim net, mai are in plus niste sporuri, dar salariul pe fiecare din cele doua societati nu depaseste 500, respectiv 600 lei.
Intrebarea este: pot invoca prev art 729, al 3 CPC: ”veniturile din munca ... în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi rumarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum”, avand in vedere ca am primit adresa de poprire pentru acest salariat pe ambele firme?!
Cel mai recent răspuns: consultnet , utilizator 11:36, 12 Iulie 2016
Buna ziua,
da,pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumate din cuatum.
Numai bine!
Mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum poprire venituri radu.radauti72 radu.radauti72 Am o datorie de plătit la ANAF , mi s-a pus poprire pe salar, mi se oprește 1/3. dar venitul meu este de 600 lei. Se calculează poprirea la venitul de 600 ... (vezi toată discuția)
Poprire salar minim, art. 729 cpc tifa tifa Cum se va aplica art.729 cpc avand in vedere ca \"De la 1 ianuarie 2019, în România există trei salarii minime diferite. Astfel, avem salariul minim brut pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub ... ixarililiana ixarililiana Buna ziua, Am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub slariul minim ) Executorul a decis ca poprirea sa se faca in cota de 1/3 / 1/2conform art ... (vezi toată discuția)