avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Recuperare autoturism pe firma de la asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Recuperare autoturism pe firma de la asociat

Societatea X, avand 3 asociati, A, B si C a incheiat un contract de leasing pentru achizitionarea unui autoturism, pentru a fi folosit in interesul societatii. De cand a fost incheiat contractul de leasing (anul 2014) si pana in prezent , asociatul C se foloseste de autoturism in interes propriu, Asociatul C a fost si angajat in cadrul societatii X, insa contractul sau de munca a incetat in luna noimebrie a anului trecut, deoarece legatura acestuia cu ceilalti 2 asociati s-a rupt, autoturismul ramanand in posesia acestuia care refuza vehement sa il inapoieze societatii. Contractul de leasing nu a ajuns inca la scadenta, astfel ca societatea plateste in continuare ratele. Ce posibilitate exista/ ce trebuie facut ca societatea sa intre in posesia autoturismului? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DobrinoiuAndreea , utilizator 12:10, 12 Iulie 2016
Notificat-il in scris cu privire la predarea autoturismului. Daca nu se conformeaza, il puteti da in judecata pe obligatia de a face, solicitand si daune. Ati putea sa ii faceti si o plangere penala pentru abuz de incredere.
Asociatul a fost notificat in scris de anul trecut sa predea bunul societatii. Se poate intenta actiune pe obligatia de a face avand in vedere faptul ca autoturismul inca se afla in posesia societatii de leasing, ei fiind creditori, si societatea X fiind debitor, contractul de leasing neajungand la final? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2016
DobrinoiuAndreea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema leasing GeorgeG GeorgeG Buna seara! As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: In 2007 societatea comerciala x a incheiat un contract de leasing autoturism ... (vezi toată discuția)
Reziliere contracte de leasing DaniS31 DaniS31 Buna ziua tuturor, Societatea pe care o reprezint in calitate de administrator si asociat unic, a avut pana in luna iunie a.c. doua contracte de leasing, ... (vezi toată discuția)
Problema leasing GeorgeG GeorgeG Buna seara! As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: In 2007 societatea comerciala x a incheiat un contract de leasing autoturism ... (vezi toată discuția)