avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema leasing

Buna seara!
As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
In 2007 societatea comerciala x a incheiat un contract de leasing autoturism pe o durata de 5 ani. In iunie 2009, societatea x a incheiat cu societatea y un contract de inchiriere autoturism (autentificat) avand acordul societatii de leasing. Prin contractul de inchiriere, y se obliga sa plateasca lunar o chirie societatii x. La o luna dupa incheierea contractului de inchiriere societatea isi administratorul.
Pe fondul crizei, societatea y nu a mai platit chiria catre societatea x, aceasta din urma aflandu-se in imposibilitate de plata a ratelor de leasing.
In februarie 2010, societatea x a primit somatie din partea societatii de leasing in vederea predarii autorurismului. Avand in vedere ca autoturismul se afla in posesia societatii y in baza contractului de inchiriere, x a facut toate demersurile pentru recuperarea masinii. In urma investigatiilor facute, x a aflat ca y a dat masina unei alte persoane.
In septembrie 2010, societatea de leasing a facut plangere penala impotriva lui x pentru furt.
Poate fi tras la raspundere administratorul societatii x, avand in vedere contractul de inchiriere incheiat cu y?

In speranta unui raspuns concret, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: GeorgeG , utilizator 22:15, 3 Octombrie 2010
Societatea x are calitatea de debitor la societatea de leasing. Chiar daca exista acel contract de inchiriere al autovehiculului intre y si x si de care societatea de leasing are cunostinta, aceasta nu se poate indrepta in mod direct asupra lui ysau a tertului la care se afla vehiculul. Societatea de leasing se poate prevala de orice maniera legala de recuperare a autovehicului de la firma cu care are contractul de leasing, in derulare. Daca deja a inaintat plangere penala pentru furt, inseamna ca, va respecta cadrul procesual penal, cu tot ce decurge de aici. #-o
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
MONICA ROXANA Voinea, Consultant credite si finantari
X se afla in imposibilitate de a preda masina avand in vedere ca nu se mai afla in posesia sa (si nici nu stie unde se afla in prezent). Sa inteleg ca in acest caz x va raspunde penal pt furt?#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema leasing GeorgeG GeorgeG Buna seara! As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: In 2007 societatea comerciala x a incheiat un contract de leasing autoturism ... (vezi toată discuția)
Recuperare autoturism pe firma de la asociat DobrinoiuAndreea DobrinoiuAndreea Societatea X, avand 3 asociati, A, B si C a incheiat un contract de leasing pentru achizitionarea unui autoturism, pentru a fi folosit in interesul societatii. ... (vezi toată discuția)
Inchiriere autoturism aflat in leasing vasco_dan vasco_dan Buna ziua, Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: Un SRL (X) cu 2 asociati a achizitionat in leasing un autoturism. Unul din asociati se retrage din ... (vezi toată discuția)