avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... card alocatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

card alocatie

Buna seara! As dori si eu niste informatii despre cardul de alocatie.Ce acte sunt necesare si unde trebuie sa merg tinand cont de faptul ca sunt divortata si recasatotita iar alocatia este pe numele fostului sot iar copilul este in intretinerea mea.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 22:20, 19 August 2009
n-am cunostinte juridice dar am copii...cum sa fie alocatia pe numele fostului sot????!!!!! alocatiile sa pun pe numele copiilor si sunt incasate de tutorele legal, adica cel care are in intretinere copilul. Nu vrei sa detaliezi un pic situatia ta?
Va referiti cumva la deducerea suplimentara?

In acest caz va trebui sa declarati la angajatorul Dvs. deducerea suplimentara si sa depuneti, pe langa cerere, certificatul de nastere al copilului si hotararea judecatoreasca de incredintare minor, si o declaratie din partea tatalui cum ca nu mai beneficiaza de aceasta deducere suplimentara.
Buna ziua, ca sa puteti schimba reprezentantul legal va trebui sa va adresati Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale pe raza careia aveti domiciliul dvs. si copilasul.
Aici veti gasi adrese si numere de telefon ale AJPS din tara:
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2009
miky3110, utilizator
Bineinteles, va trebuie doar dovada ca acum sunteti dvs reprezentantul legal ( hotararea definitiva si irevocabila cu incredintarea copilasului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie popa bogdan popa bogdan In timpul divortului s-a nascut un copil,fosta sotie a facut un dosar pentru alocatia de 200ron pentru care ea imi cere copie dupa buletin .Mi-a venit ... (vezi toată discuția)
Alocatii copii takytaky1 takytaky1 sotul lucreaza 2 luni pe an in strainatate cu contract de munca .se poate lua alocatia pt copii se acolo ca am fost intrebati de la primarie de unde luam ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat 2 copii minori dupa divort Constantinescu Maria Constantinescu Maria Buna ziua. Dupa divortul amiabil, sotul meu s-a recasatorit si locuieste impreuna cu noua sotie la o alta adresa. Alocatia pentru copii (incredintati mie prin ... (vezi toată discuția)