avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie

In timpul divortului s-a nascut un copil,fosta sotie a facut un dosar pentru alocatia de 200ron pentru care ea imi cere copie dupa buletin .Mi-a venit hotararea de divort si intr-o saptamana o legalizez,prin urmare ea o sa devina tutorele copilului .Ea in continuare imi cere copia dupa buletin ,mentionez ca nu i-am dat copie dupa buletin. Intrebarea mea este :Este necesara copia mea de buletin la dosar ptr cei 200 de ron,mai ales acum cand ea este tutorele copilului? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 19:54, 1 Februarie 2011
Daca inca nu are hotararea de divort, inca nu este reprezentantul legal al copilului.
In concluzie, la acest moment are nevoie de actele de identitate ale reprezentanţilor legali (mama si tatal copilului) - copie şi original;

Alte acte solicitate dupa caz:
..........
Hotărâre de divorţ;
........
Dar sunt obligat sa ii dau copia dupa buletin?
Nu sunteti obligat. Dar nu va ganditi la copil? Banuiesc ca este al dvs. Il privati de drepturile ce i se cuvin. Mai ganditi-va!
Sau, propuneti fostei sotii sa mergeti impreuna sa depuneti actele pentru alocatie. In acest fel nu trebuie sa va mai fie teama ca cine stie se va face ea cu buletinul dvs.
popa bogdan a scris:

Dar sunt obligat sa ii dau copia dupa buletin?

buna, cu toata bunavointa fostului, am mers impreuna cu originale si copii de vreo 3 ori, tot a durat vreun an si pana am reusit sa recuperez suma; le cadeau calculatoarele, se schimbau functionarele etc..daca nu are hotarare judecatoreasca finala si irevocabila nu poate obtine nimic momentan fara celalalt parinte...nici macar nu dai de la tine, e un drept al copilului de la stat...cu care probabil ia o punga de scutece sau 2 cutii de lapte...
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
erriss, utilizator
Nu se numeste tutore, ci ramane parintele copilului, diferenta este ca instanta i l-a incredintat.Insa aveti aceleasi drepturi ca si sotia doar ca nu v-a fost dv incredintat.
Tutorele este desemnat doar de Autoritatea Tutelara in anumite cazuri.Fosta dv sotie, daca vede ca se intarzie plata prestatiei, poate merge la Directia muncii, biroul de prestatii sociale si sa faca acolo dosarul;.
Sunati si dv la primarie sau la Directia muncii si intrebati de ce e nevoie de copia dv de buletin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat ionelagorgon80 ionelagorgon80 Sunt divortat dar inca nu mi-a venit hotararea judecatoreasca,sa facut o ancheta sociala din care rezulta ca fosta mea sotie are cei 200ron pe care statul ii ... (vezi toată discuția)
Familie monoparentala alina69 alina69 Buna ziua, va rog sa-mi spune-ti daca o mama salariata singura cu un copil de 10 ani (sot decedat) poate beneficia de anumite avantaje, si care acte normative ... (vezi toată discuția)
Modificarea destinatarului alocatiei de stat pentru copii ell7 ell7 Inca de la nasterea copilului meu, alocatia de stat a intrat intr-unul dintre conturile sotului. Am divortat acum 4 ani si alocatia o incaseaza in continuare ... (vezi toată discuția)