Inca de la nasterea copilului meu, alocatia de stat a intrat intr-unul dintre conturile sotului. Am divortat acum 4 ani si alocatia o incaseaza in continuare tatal copilului. Ce trebuie sa fac pentru a intra eu in posesia acestor bani?
Sa mergeti la agentia judeteana pentru prestatii sociale si sa solicitati schimbarea reprezentantului legal al copilului, cu copia sentintei de divort.
Era obligatia fosului sot si tatal copilului ca in termen de 15 zile de la data cand hotararea de incredintare a minorului a ramas definitiva sa mearga la Directia mucii sau la Primarie si sa declare pe proprie raspundere ca nu mai este indreptatit sa primeasca alocatie de stat, deoarece situatia s-a schimbat prin divort.
Daca tatal copilului nu v-a trimis alocatia luna de luna ( chiar daca el poate afirma ca v-a trimis, trebuie si dovezi), dumneavoastra dupa ce mergeti la Agentia de prestatii din cadrul Directiei muncii, din judetul dv ( depuneti hotararea de divort si hotararea privind incredintarea copilului) dati-l in judecata pe fostul sot. Din cate stiu puteti sa ii faceti si plangere la politie, cert este ca s-a folosit de sume de bani ce nu ii erau atribuite, desi avea obligatia sa anunte schimbarea situatiei.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Alocatie
popa bogdan
In timpul divortului s-a nascut un copil,fosta sotie a facut un dosar pentru alocatia de 200ron pentru care ea imi cere copie dupa buletin .Mi-a venit ... (vezi toată discuția)
Alocatie
monalisa123
buna seara.Sunt despartita in fapt de 2 ani,copilul este la mine iar de alocatie beneficiaza tatal deoarece cardul pt alocatie este pe numele lui.ce as putea ... (vezi toată discuția)