avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis conducere 30 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis conducere 30 de zile

Mi-a fost suspendat pemrmisul pentru 30 de zile, pentru incalcarea liniei continue. Precizez ca permisul mi-a fost suspendat in alt judet decat cel in care am domiciliul. As avea cateva intebari deoarece nu m-am mai intalnit cu situatie de genul:
1. Amenda se poate platii la posta sau la primariile de cartier?
2. Chitanta de la amenda trebuie trimisa la sectia care mi-a ridicat permisul?
3. Dupa cele 30+15 zile dovada trebuie sa sustin examenul de 13 din 15 intrebari?
4. De unde ridic permisul dupa cele 30 de zile? Imi v-a fi trimis acasa?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:45, 12 Iulie 2016
1. La CEC sau la directia de taxe si impozite de care apartineti cu domiciliul.

2. Da

3. Testul 13/15 trebuie sustinut si promovat in timpul perioadei de suspendare. Daca nu il sustineti sau nu il promovati veti beneficia de un bonus de 30 de zile de suspendare.

Art. 106
(1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea ori renunțarea la urmărirea penală sau instanța a dispus renunțarea la aplicarea pedepsei ori amânarea aplicării pedepsei;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art. 104.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

4. De la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta (l-a emis).
Deci ca sa inteleg, daca nu ma voi prezenta sau nu voi promova testul 13/15 voi sta 60 de zile?
In cazul in care adunate cele 30 de zile de suspendare cu cele 30 de zile obtinute ca urmare a nepromovarii testului sau neprezentarii pentru sustinerea testului dau in total 60 de zile, veti sta 60 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis 60 zile zme-ul zme-ul Pe 24.06 mi s-a retinut permisul de conducere (cat B) pentru 60 zile - neacordare de prioritate in intersectie dirijata (acident cu pagube materiale) Am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis, perioada. mariustz mariustz Bun gasit, Am ramas fara permis pentru depasire pe linie continua. Agentul mi-a spus urmatoarele lucruri: 1. Fiindca sunt incepator, o sa raman fara ... (vezi toată discuția)
Renuntare urmarire penala SorinRBS SorinRBS Buna ziua, Vineri 08.09.2017 am termen la judecatoria Cornetu pentru renuntare la urmarire penala in legatura cu un dosar de conducere fara permis. Sa ... (vezi toată discuția)