avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... acte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

acte de identitate

buna ziua. nu mai gasesc buletinul, poate l-am pierdut. permisul de conducere e bun ca sa ma identific de exemplu la banca ?
Cel mai recent răspuns: ganeacristi , utilizator 16:08, 13 Iulie 2016
Orice act care contine poza in principiu dovedeste identitatea.
OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români

Art.12
...
(3) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, prin act de identitate se înţelege cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie şi buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate.

art.13
(1) Actul de identitate face dovada identităţii, a cetăţeniei române, a adresei de domiciliu şi, după caz, a adresei de reşedinţă.
...

Prin urmare, persmisul de conducere nu face dovada identitatii unei persoane, conform dispozitiilor legale de mai sus.
Nu o sa scoateti/depuneti veci bani de la banca pe baza permisului de conducere.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin expirat, dar am eliberata o dovada andreeaflorescu andreeaflorescu buna ziua, am o nelamurire...buletinul mi a expirat si astazi am obtinut o dovada valabila 10zile.As putea sa ma duc sa ma inscriu pentru sala cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Act de identitate pentru contract notarial enverhoxha enverhoxha La cumpărarea unui bun imobiliar, singurul act de identitate acceptat de notar pentru contract este CI, sau se poate folosi un alt act (paşaport, permis de ... (vezi toată discuția)
Pasaport in loc de buletin la tribunal rockade rockade Buna ziua!Am un proces pentru pensie alimentara miercuri si azi am descoperit ca mi-a expirat buletinul.Intrucat nu am timp sa-l reinnoiesc pana miercuri,ma ... (vezi toată discuția)