Buna seara!
Va rog sa-mi spuneti parerea dvs privind urmatoarea situatie: astazi, 12 iulie 2016 mi s-a incredintat o fetita in vederea adoptiei. Fetita implineste doi ani pe data de 12.08.2016. Pot beneficia de concediu de cresterea copilului pana la doi ani sau de acordarea stimulentului de insertie pana la 3 ani? Mentionez ca nu doresc sa beneficiez de concediu de acomodare.De asemenea, in ultimele 12 luni am obtinut venituri din salariu. Multumesc frumos!
De indemnizaţia lunară şi stimulentul de inserţie prevăzute de OUG 111/2010 beneficiază si una dintre persoanele care a adoptat copilul, căreia i s-a încredinţat copilul în vederea adopţiei sau care are copilul în plasament ori în plasament în regim de urgenţă, cu excepţia asistentului maternal profesionist care poate beneficia de aceste drepturi numai pentru copiii săi, precum şi persoana care a fost numită tutore.
Acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 din OUG 111/2010, respectiv la art. 7 din OUG 111/2010 se face ţinându-se seama de perioada de 12 luni anterioare celei în care, după caz, s-a aprobat adopţia, a fost făcută încredinţarea ori s-a instituit plasamentul sau tutela.