avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... colegi de chirie bata-i vina!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

colegi de chirie bata-i vina!

Buna tuturor..

M-am mutat in timisoara acum 4 ani si stau in chirie.
primul an am avut conract de inchirire semnat intre mine si proprietar care la scurt timp a plecat in italia.
de atunci stau in chirie platind lunar la firma unei rude apropiate a proprietarului.

Toate bune si frumoase pana acum 2 ani cand am zis sa ajut niste "prieteni". S-au mutat cu noi in chirie, perioada in care au inceput discutii, pretentii, certuri, etc.

Acum o luna s-au mutat dupa un scandal initiat tot de el si a zis ca luna asta o sa plateasca regia,furnizorul de internet,etc. De asemenea o perioada au avut cu ei un caine care a facut pagube in camera lor.

Nu imi mai raspunde la telefon dar in schimb am primit un mail de la el in care spune ce nu i-a convenit in sederea lui aici.

mailul se termina cu:
citez:

"Ei bine dragul meu "prieten", cat timp am stat cu voi acolo te-ai lasat condus de femeia cu care stai si nu de ratiunea ta ca om matur si cu bun simt si care ii respecta pe cei din jurul lui care la randul lor te respecta ca om, dar nu cu mine ti-o ******** si aveai toate motivele sa fi asa si atunci cand o sa-ti dai seama de anumite lucruri din viata ta va fi probabil prea tarziu. Sper ca din teapa care ti-ai luat-o de la mine cu banii sa inveti ceva si sa iti dai seama ca in viata sunt lucruri mai importante decat ati asculta orbeste femeia. O prietenie curata, bazata pe incredere si respect reciproc iti aduce mult mai multe avantaje si satisfactii decat o bucata de P....! Va doresc numai bine in continuare
"

Ce pot sa fac.. eu ma gandeam sa listez mailul si sa il iau impreuna cu laptopul pe care este primit si sa ma prezint la el la servici pentru a le arata angajatorului ce angajat model este.

Rog frumos spuneti ce pot face! nu imi permit sa platesc si reparatiile necesare camerei in care au stat ei, pagube produse de animalul lor (mobila roasa, pereti "sapati" oglinda sparta, etc )
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:47, 22 August 2009
Din pacate, daca va puneti planul in aplicare, nu veti avea decat cel mult o satisfactie de tip razbunare.Si asta nu in mod sigur (cuvantul lui/cuvantul dv.), in niciun caz nu veti primi satisfactie financiara.
deci pot sa trag tepe si eu ca o sa scap nepedepsit...nu conteaza ca am dovezi...vecini martori, mail in care recunoaste ca mi-a tras teapa... ca deobicei in romania... legea e de partea infractorului...X-(
ceea ce mi s-a facut nu se numeste inselaciune sau frauda?
Cel mult se numeste distrugere, in dauna proprietarului apartamentului.
Posibilitatea de a va recupera "teapa" este, in mare, un proces civil, in care sa dovediti (cu martori, acte si expertiza):
- ca si dvs. si el ati fost chiriasi in perioada X in apartament (de obicei, un contract)
- ca el nu a platit urmatoarele datorii provenite din folosinta apartamantului, in valoare de....
- ca a produs urmatoarele stricaciuni in aparatament (de dovedit ca el le-a facut, si de enumerat, descris si aproximat valoarea lor) Valoarea precisa poate necesita expertiza.
- ca toate acete pagube trebuie sa la suportati dvs. (si nu proprietarul) pentru ca...(de ex. dvs ati ramas sa locuiti in apartament).
In cazul in care demarati un litigiu (platind taxe de timbru, eventual un avocat) si dovediti cele de mai sus, veti castiga de la fostul coleg valaorea pagubei cauzate cu eventuale majorari + taxele si onorariile platite.

Sincer, eu zic ca la locul de munca al fostului coelg n-aveti ce sa cautati, pentru ca:
- eu nu as primi la mine la serviciu pe nimeni (strain) care sa imi barfeasca angajatii, colegii sau colaboratorii, mai ales pe probleme personale. Din contra, v-as arata frumos usa in loc sa intru in cine stie ce conflicte care nu ma privesc, nu ma intereseaza, ma indispun si imi ocupa timpul aiurea. Cand am angajat un om am facut o selectie motivata profesional si poate si personal, pastrarea lui in firma este de asemenea o decizie profesionala, si in nici un caz un om care pentru mine este "de pe strada" nu ma va face sssa imi schimb aceste decizii.
- si daca sunteti crezut, tot nu are ce sa va faca seful prietenului dvs. - in nici un caz n-o sa va repare el ... oglinda, si nici nu poate sa isi concedieze un angajat pentru ca s-a certat, la el acasa, cu un prieten, cu nevasta sau cu tata-mare.

In plus:
1. Nu am inteles de ce credeti ca dvs.trebuie sa reparati paguba produsa de celalat locatar in apartament?
2. Incercati intai sa vedeti daca in Romania puteti, prin intermediul instantei de judecata, politiei, etc. obtine repararea pagubei si condamnarea fostului prieten ca si infractor. Abia dupa ce veti incerca si daca nu veti reusi, puteti sa concluzionati ca de obicei, in ro., legea e de partea infractorului.

Mult succes!
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2009
smeagull, utilizator
Citez: “Sper ca din teapa care ti-ai luat-o de la mine cu banii sa inveti ceva si sa iti dai seama ca in viata sunt lucruri mai importante” – nu rezulta ca tzeapa se refera la banii de chirie sau la ce zicea ca plateste.
Ce dovezi aveti? Continutul respectivului mail nu e o dovada… Martori?! Martori la certuri, pretentii etc – e cineva care poate afirma ca respectivii n-au platit nimic? V-ati plans dv acestor eventuali martori sau au recunoscut "acuzatii"? Daca ei n-au recunoscut ar putea spune ca dv mintiti… Vecinii au auzit, probabil, scandal – dar stiu acestia (si pot jura) ca ceilalti incepeau?

Dupa cum s-a mai scris: cuvantul dv impotriva cuvantului lor…
Nu se intampla doar in RO, si pana nu se dovedeste ca respectivii sunt infractori nu se poate discuta despre “legea care e de partea infractorului”.
S-o mai lasam pe asta cu “In Romania…” – e fumata!

Acesti prieteni s-au mutat cu dv in urma cu 2 ani si de atunci le suportati scandalurile si pretentiile? Nu e usor ciudat? Doi ani!

Ce rezolvati daca il parati sefului? Il da afara? Nu, pt ca e posibil sa fie un angajat bun si… trebuie sa dovediti ca tzeapa despre care scrie e ceea ce afirmati dv. Cat despre bucatile de... nu-stiu-ce… Probabil ca ati suportat acest limbaj doi ani… Citez: “Toate bune si frumoase pana acum 2 ani cand am zis sa ajut niste "prieteni". S-au mutat cu noi in chirie, perioada in care au inceput discutii, pretentii, certuri, etc.” Doi ani?! Si acum s-au hotarat sa plece? Brusc, de nebuni…

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie fara contract. posibil denunt la anaf nilatak_nomis nilatak_nomis Buna ziua. Am si eu o problema. Stam in chirie (de aproximativ un an) cu logodnicul meu. Am facut greseala uriasa sa ne mutam in chirie, intr-un imobil vechi, ... (vezi toată discuția)
Inselatorie de la un grup facebook. ion_cristian73 ion_cristian73 Buna ziua, am 49 ani am patit o chestiune foarte rea. Pe un forum am cunoscut un baiat care se prezinta din Ucraina cu o propunere de afacere. Am discutat mai ... (vezi toată discuția)
Cand am nevoie de avocat? marbit marbit Buna ziua! Am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva. Stau la et. 1 al blocului, sub apartamentul meu este un salon de frumusete. Nu stiu cum s-a ... (vezi toată discuția)