avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... marire punct pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

marire punct pensie de intretinere minor

Buna ziua!
As dori sa stiu daca pot deschide proces pentru marirea pensiei de intretinere minor si recuperarea banilor pe lunile neplatite de catre reclamant(tatal minorei) in orasul unde am eu si minora domiciliul? Reclamantul (tatal fetitei) locuieste in alt oras iar primul proces de stabilire a pensiei de intretinere a avut loc in orasul lui de domiciliu,asa cum prevede legea.Se poate deschide acum o noua actiune din orasul unde locuiesc eu acum?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:38, 14 Iulie 2016
Pt recuperarea a ce va datoreaza apelati la un executor judecatoresc, iar pt marire va adresati judecatoriei pe raza careia domiciliati dvs. daca nu a platit pensia 3 luni, puteti sa ii faceti si plangere penala la politie pt abandon.
Dar de ce marire, i s-a marit salariul ? De cand aveti dvs hotararea ?
Multumesc pentru raspuns!Hotararea judecatoreasca este din septembrie 2015.Este definitiva si irevocabila,si legalizata.La momentul desfasurarii procesului reclamantul a spus ca nu are un loc de munca si astfel instanta a stabilit pensie de intretinere raportat la salariul minim pe economie.Intre timp,mai exact de anul trecut din vara,reclamantul si a deschis o afacere,un magazin de imbracaminte.I am gasit si pagina oficiala a magazinului pe facebook,deci dovezi sint in acest sens,si convorbiri intre mine si el de pe site ul magazinului.
hm, asta nu dovedeste nimic in sensul dorit de dvs. Fiti convinsa ca e angajat tot cu minim pe ec si profitul din magazin il reinvesteste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corect? rodicagr rodicagr Sint stabilita in Grecia de 7 ani. Am facut un proces pentru custodia fetitei mele in virsta de 12 ani si, asa cum m-am asteptat, ea a fost incredintata ... (vezi toată discuția)
Custodie Cristinamaria13 Cristinamaria13 Buna seara , am o fetita de un an jumatate si este trecuta pe numele meu de fam. Iar dupa o judecata pt pensia alimentara pt copil , ne am ìmpacat eu si ... (vezi toată discuția)
Apel sau recurs? ankalupu ankalupu care este diferenta dintre apel si recurs? apelul se bazeaza pe aceleasi art cpc ca si recursul? (vezi toată discuția)