avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor social

Buna ziua, doresc sa-mi spuneti daca pot beneficia de ajutor social in situatia in care detin o locuinta si teren de 670 mp aferenti locuintei (locuinta in care locuim intreaga familie ). Nici sotul nu are servici pt ca s-a demolat combinatul la care lucra si datorita varstei nu-si gaseste alt loc de munca decat la negru . Eu ca propietara a locuintei am probleme grave de vedere , miopie forte in prag de orbire si nu-mi pot permite loc de munca . In aceste situatii pot avea dreptul la ajutor social ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:26, 13 Iulie 2016
Potrivit Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, familiile şi persoanele singure ale căror venituri se situează sub nivelul lunar al venitului minim garantat, stabilit prin lege, au dreptul la ajutor social.

detalii :
[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt conditiile sa pot beneficia de ajutor de la primarie? ral-alexandra ral-alexandra SEpoate sa primesc un supliment de la primarie ,daca eu nu lucrez sotul castiga 877ron si avem un copil de 3 ani? si ce documente ar fi necesare daca da? (vezi toată discuția)
Referitor la șomaj doinaradu doinaradu După perioada de acordare a șomajului (12 luni), persoana respectivă mai poate beneficia de un alt ajutor social, dacă nu și-a găsit un loc de muncă?. ... (vezi toată discuția)
Ajutor social. lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti care sunt conditiile pentru obtinerea unui ajutor social ? Sunt intr-o situatie disperata,datoriile la intretinerea ... (vezi toată discuția)